‘Bridgerton’-actrice Phoebe Dynevor: “Seizoen 2 opnemen tijdens pandemie lijkt me onmogelijk”

Het eerste seizoen van Bridgerton was een gigantisch succes op Netflix. Daardoor dromen veel fans al van een tweede seizoen. Maar volgens hoofdrolspeelster Phoebe Dynevor is het onwaarschijnlijk dat de opnames snel van start kunnen gaan.

Fans van Bridgerton zullen misschien nog lang moeten wachten op een tweede seizoen. Dat tweede seizoen is nog niet bevestigd door Netflix, maar er waren geruchten dat de opnames in maart van start zouden gaan. Hoofdrolspeelster Phoebe Dynevor (Daphne) lijkt daar toch niet zo zeker van te zijn.

Bridgerton seizoen 2

In een interview met Deadline spreekt Phoebe Dynevor over een mogelijk tweede seizoen van Bridgerton. Ze ziet dat duidelijk zitten. “Ik heb geen enkel idee wat ze gaan doen met het tweede seizoen. Maar als ze de boeken volgen, dan zullen we Antony’s verhaal volgen. En dan zal Daphne zeker ook te zien zijn. Maar ja, ik ben benieuwd hoe het eruit zou zien. Ik kijk ernaar uit om het te ontdekken.”

Als de reeks inderdaad de boeken volgt, dan zullen we in het tweede seizoen het verhaal van Anthony te zien krijgen. Daarna zouden dan ook de andere Bridgertons aan beurt komen.

Corona

Maar de actrice ziet de opnames voor dat tweede seizoen niet meteen van start gaan. De opnames van het eerste seizoen waren afgerond eind februari 2020, toen het coronavirus net opdook in het Verenigd Koninkrijk. “We waren net op tijd klaar. Het was geweldig.” Toch waren de laatste dagen op de set vreemd omdat de impact van het virus toen al duidelijk was.

En dat zou nu dus nog veel meer het geval zijn. “Ik kan het me niet inbeelden hoe het mogelijk zou zijn om het tweede seizoen op te nemen onder de huidige omstandigheden. Er zijn zoveel figuranten en zoveel crewleden en het is een heel intieme show. Het zou me enorm verwonderen dat we het onder de coronamaatregelen zouden kunnen filmen, tenzij we allemaal gevaccineerd zouden zijn.”

Tijdens het afgelopen jaar heeft Phoebe wel al kunnen proeven van een set in volle coronatijd. Ze had toen opnames voor de reeks Younger, waarin ze de rol van Clare speelt. “Toen we aan het filmen waren, moesten we onze mondmaskers dragen tijdens de repetities. Dus je nam ze niet af tot ze ‘actie’ zeiden. Het was een heel vreemde ervaring. Ik kreeg het gezicht van de nieuwe vriend van mijn personage pas te zien toen we samen een scène opnamen. Het was echt heel bizar.”

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.