‘Bridgerton’ is best bekeken Netflixreeks ooit

Bridgerton, de Netflixreeks van Shonda Rhimes die op Kerstdag verscheen op de streamingdienst, is officieel de best bekeken reeks van het platform ooit. Dat heeft Netflix nu bekend gemaakt. De reeks werd wereldwijd bekeken door 82 miljoen huishoudens.

Dat Bridgerton een gigantisch succes werd, dat is natuurlijk al lang geen geheim meer. Maar nu is er ook officieel bewijs dat het de populairste Netflixreeks aller tijden is.

82 miljoen huishoudens

Netflix heeft laten weten dat wereldwijd 82 miljoen huishoudens minstens twee minuten van de reeks bekeken hebben in de eerste 28 dagen dat hij beschikbaar is. Daarmee haalt Bridgerton de vorige recordhouder in. Dat was The Witcher met 76 miljoen huishoudens in de eerste 28 dagen.

82 miljoen van de in totaal 200 miljoen huishoudens keken dus naar Bridgerton, wat goed is voor 41 procent van de kijkers. Daarnaast was de reeks in alle landen, uitgezonderd Japan, op een bepaald moment te vinden in de top 10 van de meest bekeken reeksen van het moment.

Seizoen 2 bevestigd

Dat succes is Netflix natuurlijk niet ontgaan. De streamingdienst heeft zo nu al het tweede seizoen van Bridgerton besteld. Dat seizoen zal dieper ingaan op de tweede telg van de familie Bridgerton: oudste zoon Anthony (Jonathan Bailey).

Het is nog niet geweten wanneer de opnames voor het tweede seizoen van start kunnen gaan. Daarover liet hoofdrolspeelster Phoebe Dynevor (Daphne Bridgerton) al weten dat ze niet denkt dat het op dit moment mogelijk zal zijn om de opnames te starten. Met de huidige coronamaatregelen is het namelijk moeilijk om de intieme scènes uit de reeks (en dat zijn er veel) op te nemen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...