‘Bridgerton’-serie zal in de toekomst niet per se volgorde van de boeken volgen

Terwijl iedereen reikhalzend uitkijkt naar de release van het tweede seizoen van Bridgerton, doet maker Shonda Rhimes haar boekje open over het vervolg van de serie. Het seizoen dat morgen, op 25 maart 2022, op Netflix komt, zal over Anthony Bridgerton gaan, net zoals het tweede boek. Maar volgens Rhimes zullen de komende seizoenen niet per se de volgorde van de boeken volgen.

Bridgerton is sinds zijn release in 2020 uitgegroeid tot een van de populairste reeksen van dit moment. Het eerste seizoen draaide vooral rond Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Duke of Hastings, Simon Bassett (Regé Jean Page). De acht afleveringen overtuigden een heel breed publiek, waardoor de aankondiging van een volgend seizoen niet lang op zich liet wachten.

Dat tweede seizoen volgt, net zoals het tweede boek van schrijfster Julia Quinn, Daphne’s oudere broer Anthony (Jonathan Bailey). Maar daarna zou het wel eens kunnen dat de reeks een andere richting uitgaat. Dat maakte showrunner Shonda Rhimes bekend in een interview met Entertainment Tonight. De reeks zal in de toekomst misschien niet langer de volgorde van de boeken volgen.

Benedict Bridgerton?

Bridgerton-showrunner Shonda Rimes heeft laten weten dat de toekomst van de serie er anders zal gaan uitzien. De eerste twee seizoenen gaan, net zoals de eerste twee boeken, over Daphne en Anthony Bridgerton. Maar Rimes vertelt nu dat de komende seizoenen niet per se de volgorde van de boeken zullen volgen. Dat wil zeggen dat seizoen drie misschien niet over Benedict Bridgerton zal gaan, maar over een ander familielid.

Het is al lang geweten dat Rimes graag acht seizoenen van de populaire reeks Bridgerton wil maken. Elke reeks afleveringen zal over een andere broer/zus gaan, net zoals in de boeken. Maar de showrunner maakte nu dus bekend dat het volgende seizoen misschien niet per se een verfilming is van het derde boek. Dat zorgt ervoor dat de toekomst van de serie ook voor fans nog een verrassing blijft. Want over welke broer of zus zal seizoen 3 nu gaan?

Het tweede seizoen van Bridgerton is vanaf vrijdag, 25 maart 2022, te bekijken op Netflix. Liever iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...