‘Bridgerton’-actrice Simone Ashley onthult dat ze blessures opliep door korset tijdens het filmen

Actrice Simone Ashley is de ster van het tweede seizoen van de hitreeks Bridgerton, dat weldra in première gaat op Netflix. Ze speelt namelijk de love interest van Lord Anthony Bridgerton, waar het gehele seizoen deze keer om draait. En hoewel de opnames een ongelooflijke ervaring waren, onthulde de 26-jarige actrice toch enkele onverwachte uitdagingen waar ze mee te maken kreeg bij het portretteren van haar personage in het begin van de 19de eeuw.

Ashley, die we ook al konden spotten in de populaire Netflixserie Sex Education, speelt in Bridgerton seizoen 2 de rol van Kate Sharma. Zij wordt de love interest van Lord Anthony, gespeeld door Jonathan Bailey. In een openhartig interview met Glamour UK onthulde Ashley wat meer over haar ervaring op de grote filmset van de hitserie. Zo vertelde ze dat haar kostuum, met onder andere een korset, haar zowel op als naast de set fysiek parten speelde.

© Simone Ashley als Kate Sharma in Bridgerton seizoen 2 – bron: Liam Daniel/Netflix

Uitdagingen kostuum

“Op mijn eerste dag had ik zoiets van: ‘Oké, eerste dag als hoofdrolspeelster, ik moet veel eten zodat ik veel energie heb'”, zei ze. “Dus ik at een enorme portie zalm, maar werd er iets later heel misselijk. Omdat ik dus eigenlijk een korset droeg.”

“Ik realiseerde me dan dus dat als je het korset draagt, je gewoon niet eet. Het vervormt namelijk je lichaam”, vervolgde de actrice. “Ik had tijdelijk een kleinere taille, maar vanaf het moment dat je het niet meer draagt dan keert je lichaam terug naar zijn normale vorm. Ik had ook veel pijn door het korset te dragen. Ik denk dat ik op een gegeven moment zelfs mijn schouder erdoor verrokken heb!”, gaf Ashley toe.

Het hele kostuum aandoen, bleek ook een hele uitdaging en noemde de actrice eigenlijk een teamprestatie. Ze zei namelijk dat ze veel hulp nodig had van de garderobeafdeling, “want als je in een korset zit, dan kun je zelfs je eigen schoenen niet aandoen”.

Kate Sharma

In een eerder interview met People sprak Ashley over het karakter van haar personage Kate en ze lijkt iemand te zijn die Ashley erg bewondert. “Ze luistert naar haar eigen instincten en ze laat zich niet snel van de wijs brengen door wat iedereen doet”, legde de actrice uit. “We ontmoeten haar op verschillende kwetsbare momenten. Maar zo ontdekken we haar achtergrond een beetje meer en leren we over het familietrauma dat ze in zich draagt. “

Het tweede seizoen van de populaire Netflixshow gaat binnen zeven dagen in première op de streamingdienst. Het nieuwe seizoen van Bridgerton zal namelijk vanaf vrijdag 25 maart 2022 te zien zijn op Netflix.

Bekijk hieronder tot dan nog eens de trailer van Bridgerton seizoen 2:

Het tweede seizoen van Bridgerton verschijnt op 25 maart op de streamingdienst. Kijk ook eens zeker tussen onze lijst van de 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...