‘Bridgerton’: Jonathan Bailey (Anthony) wilde eigenlijk een andere rol in de Netflixserie

Wat Regé-Jean Page was voor het eerste seizoen van Bridgerton op Netflix, hoopt Jonathan Bailey te worden voor het tweede seizoen. Toch hoopte de Britse acteur eigenlijk op een andere rol in de serie Bridgerton.

De familie Bridgerton is sinds het gigantische succes van de serie op Netflix stilaan algemeen bekend. Lady ‘Violet’ Bridgerton is de moeder des huizes nadat haar man Edmund Bridgerton op zijn 38 jaar ongelukkig aan zijn einde kwam. Violet was op dat moment in verwachting van haar achtste kind.

Acht Bridgerton-kinderen

Schrijfster Julia Quinn, van wie de boeken de basis vormen voor de succesreeks, schreef dan ook acht boeken, één voor elk van de kinderen van Violet en Edmund Bridgerton. Opvallend genoeg begint de reeks niet met het oudste kind. Het draait daarentegen rond de oudste dochter Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Simon, de Duke of Hastings (Regé-Jean Page).

Het tweede boek – The Viscount Who Loved Me – en bijgevolg ook het tweede seizoen van Bridgerton op Netflix gaat dan weer wel over de oudste zoon – sinds de dood van zijn vader ook burggraaf – Anthony Bridgerton. Die rol wordt gespeeld door Jonathan Bailey, en dat is best verrassend. Bailey deed namelijk eerst auditie voor de rol van de Duke of Hastings. In dat castingproces raakte hij zelfs vrij ver. “Het kwam op het punt dat ik naar Amerika vloog om een kopje thee te drinken en de showrunners en producers van Shondaland ontmoette”, zei Bailey aan de Britse Vogue.

“Wat denk je van Anthony?”

“Ik sprak met hen en las de tekst van de Duke of Hastings, maar er hing een ongemakkelijke sfeer in de ruimte. Eindelijk vroeg dan iemand: ‘En wat denk je van Anthony?’ En toen pas raakte ik echt betrokken bij dat personage. In de wereld van Bridgerton, die zo wulps en sexy is, is Anthony een beetje ingewikkelder, een beetje vreemd – nogal het buitenbeentje eigenlijk”, legt Jonathan Bailey uit.

En zo was het uiteindelijk Regé-Jean Page die de Duke zou spelen, en Bailey die de rol van de oudste Bridgerton voor zijn rekening zou nemen. Daarom is het in het tweede seizoen dus aan hem om te schitteren. Dat tweede seizoen verschijnt al op 25 maart op Netflix.

Bridgerton staat op onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...