‘Bridgerton’: dit is er gebeurd met de vader van Daphne en co

In Bridgerton leren we de familie Bridgerton beter kennen. De serie focust in het eerste seizoen vooral om de oudste dochter van het gezin, Daphne, en haar zoektocht naar de perfecte echtgenoot. Het is al snel duidelijk dat de vader van het gezin overleden is, maar daar heeft Netflix niet al te veel aandacht aan besteed. Dit is wat er gebeurd is met de ‘echte’ Lord Bridgerton.

We ontdekken al heel snel in Bridgerton dat de moeder van de titelfamilie, Violet (Ruth Gemmell), een weduwe is. Haar oudste zoon Anthony (Jonathan Bailey) is door het overlijden van z’n vader gebombardeerd tot Lord Bridgerton, de heer des huizes. Maar over wat er precies gebeurd is met de vader van Anthony, wordt in Bridgerton niets gezegd.

The Viscount Who Loved Me

In de boekenreeks The Bridgertons van Julia Quinn, waarop de reeks gebaseerd is, komt vader Bridgerton wél aan bod. Dat gebeurt in het tweede boek van de reeks, The Viscount Who Loved Me, dat over Anthony Bridgerton gaat. In dat boek wordt duidelijk hoe Anthony zich voelde nadat z’n vader overleed en hij dus de heer des huizes werd.

Schrijfster Julia Quinn legt in The Viscount Who Loved Me ook uit wat er precies met Edmund Bridgerton is gebeurd. Z’n overlijden kwam heel onverwachts. Edmund was nog maar 39 en kerngezond. Maar toen werd ie gestoken door een bij. Daar was ie blijkbaar allergisch aan, en hij overleed heel snel.

Tweede steek

Anthony was er de kop van in. Hij bleef zich maar herinneren hoe hij als kind samen met z’n vader ook al eens was gestoken. En toen was er helemaal niets aan de hand. De schrijfster van de boeken legt in een voetnoot uit hoe dat komt. “Allergieën aan insectengif komen meestal pas naar boven bij een tweede steek.”

Lord Bridgerton had dus geen idee dat hij allergisch was aan het gif dat vrijkomt bij een bijensteek. Maar dat maakt eigenlijk helemaal geen verschil. De verhalen spelen zich namelijk af in het begin van de jaren 1800, en toen konden ze nog niet testen op allergieën, laat staan ze behandelen zoals dat nu wel kan.

Bijen in Bridgerton

https://youtu.be/H6ExIpa01Js

Doorheen het eerste Bridgerton-seizoen wordt al een paar keer verwezen naar de dood van Edmund. Zo is in de intro van de Netflix-reeks een bij te zien die rond haar nest vliegt. Ook in de eerste aflevering duikt er eentje op, op de deurknop van de familie Bridgerton. En het allerlaatste beeld uit het eerste seizoen? Een bij die op de vensterbank zit.

Het eerste seizoen van Bridgerton is sinds Kerstmis terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen en op zoek naar iets nieuws? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...