‘Bridgerton’: Komen Colin en Penelope ooit bij elkaar?

Het tweede seizoen van Bridgerton staat sinds vorige week online en brak al meteen een Netflixrecord. Dat belooft voor de komende seizoenen van de reeks. Volgens de boeken is het eerst de beurt van Benedict, maar toch hopen veel fans ook al een glimp te kunnen opvangen van de romance tussen Colin en Penelope Featherington. De vraag die dan ook het meeste speelt: komen Colin en Penelope ooit bij elkaar? (Let op: dit artikel kan spoilers van Bridgerton en de gelijknamige boekenserie bevatten)

In de meest recente afleveringen van Bridgerton gaat het over Anthony Bridgerton, de oudste zoon van de familie. Dat was ook in het tweede boek The Viscount Who Loved Me het geval. Als de reeks de rangschikking van de boeken volgt, dan is het in het derde seizoen aan Benedict en in het vierde aan Colin. Toch hopen heel wat fans dat het liefdesverhaal tussen Colin en Penelope ook in het volgende seizoen al heel wat aandacht zal krijgen.

Boeken

De meest prangende vraag bij fans van Colin en Penelope na het tweede seizoen is: wordt het duo ook een koppel? De twee werden vrienden en tijdens de lange reis van Colin schreef Penelope hem verschillende brieven. Op dat moment was het al duidelijk dat de derde zoon van de Bridgerton-familie het hart van Penelope veroverd had. Maar die liefde werd niet beantwoord. In het tweede seizoen zagen we hoe Colin ‘de minst gekke zus van de Featheringtons’ friendzonet. Toch lijkt het erop dat de twee elkaar in de toekomst zullen vinden.

In de boeken van Julia Quinn, en meer bepaald in het vierde boek Romancing Mr. Bridgerton, komen de twee bij elkaar. Maar natuurlijk zijn daar de nodige drempels en problemen aan gelinkt. Penelope wordt zelfzekerder, wat ervoor zorgt dat Colin haar in een ander daglicht begint te zien. Wanneer de romance op het punt staat om werkelijkheid te worden, komt Colin achter de geheime identiteit van Penelope’s Lady Whistledown. Het vertrouwen wordt daarmee enorm geschaad, maar uiteindelijk vindt het duo elkaar terug. Net zoals in de andere boeken eindigt ook Romancing Mr. Bridgerton met een trouwfeest.

Derde of vierde seizoen

Producer Shonda Rhimes maakte eerder al bekend dat de toekomst van de Netflixserie er een beetje anders uit zal zien dan de boeken. Daarmee bedoelt ze dat de verhalen kunnen beginnen overlappen. In het tweede seizoen zagen we zo naast Anthony’s verhaal ook al iets meer van Benedict en Colin. Het is dus mogelijk dat het derde seizoen ook al deeltjes van het vierde boek zal bevatten. Dat wil zeggen dat de romance tussen Colin en Penelope waarschijnlijk ook in het volgende seizoen op al wat aandacht zal kunnen rekenen. Wij zijn alvast benieuwd!

Bekijk hier alvast een fanvideo over Colin en Penelope:

Bridgerton al helemaal uitgekeken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...