‘Bridgerton’ had oorspronkelijk einde dat hintte naar andere Lady Whistledown

Op het einde van het eerste seizoen van Bridgerton kwamen we te weten wie Lady Whistledown is. Maar in de oorspronkelijke versie van het script hadden we de ware identiteit van dé roddeltante van Bridgerton nog niet geweten. In die versie hintte het einde juist naar een andere Lady Whistledown.

Naast de knappe Duke of Hastings stond het eerste seizoen van Bridgerton in het teken van Lady Whistledown en wie van de vele personages eigenlijk een dubbelleven leidde. Op het einde van het eerste seizoen kwamen we te weten dat Penelope Featherington stiekem ook de sappigste roddels verspreidt via haar pamfletten. Maar bijna hadden we nog niet geweten wie de mysterieuze Lady Whistledown is.

Ander einde

In de extended versie van het panelgesprek van Bridgerton op TUDUM praatten Nicola Coughlan (Penelope Featherington), Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton) en nieuwkomers Simone Ashley (Kate Sharma) en Charithra Chandran (Edwina Sharma) verder over de populaire reeks. Daarbij vertelde Nicola Coughlan dat er eigenlijk een ander einde voorzien was voor het eerste seizoen van Bridgerton.

Eerst legt Nicola uit dat ze, wanneer ze auditie deed voor de rol van Penelope, niet wist dat Penelope Lady Whistledown was. Dat ontdekte ze zelf op een speciale manier. “Ik kwam het te weten op een online fan forum”, legt ze uit. “Er is een gigantische fandom van de boeken van Bridgerton. Het was alsof er een hele nieuwe wereld voor me open ging. En ze schreven: ‘Toen Penelope onthuld werd als Lady Whistledown …’ en ik dacht: ‘WAT?’. Het feit dat ik gecast was voor een Netflixreeks was al geweldig, maar dat maakte het nog zoveel beter.”

Vervolgens deelt Nicola mee dat het eigenlijk niet het plan was om de onthulling al in het eerste seizoen te laten gebeuren. “Het was een reshoot. Ze hadden eerst een ander einde gefilmd”, verklapt Nicola. En in die eerste versie van het einde hintte de reeks naar een andere Lady Whistledown. “Ze wilden het laten lijken dat het Cressida Cowper was.” Volgens Nicola veranderden de makers van mening, omdat ze begonnen waren met het schrijven van het tweede seizoen. Daarbij hadden ze door dat de kijker moest weten dat Penelope Lady Whistledown is.

Bekijk hier het volledige panel van Bridgerton:

Bridgerton is te vinden op onze top 50 van de beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...