‘Bridgerton’: Regé-Jean Page legt uit waarom hij niet terugkeert in seizoen 2

Publieksfavoriet Regé-Jean Page zal niet te zien zijn in het tweede seizoen van Bridgerton. Dat maakte de reeks onlangs bekend via Instagram. In een interview met Variety geeft de acteur nu meer informatie over waarom de Duke of Hastings niet terugkeert in de populaire Netflixreeks.

Vorig week kwam Lady Whistledown met groot nieuws. Regé-Jean Page, die Simon aka de Duke of Hastings aka man van ieders dromen speelt in Bridgerton, zal niet terugkeren voor het tweede seizoen. Dat seizoen zal focussen op Anthony Bridgerton. Daarbij zal zijn zus Daphne wel nog verschijnen in de reeks, maar haar echtgenoot dus niet.

Geen Duke in seizoen 2

Met een telegram op Instagram deelde Lady Whistledown haar sappigste nieuwtje. “Beste lezers, terwijl alle ogen zich richten op de zoektocht van Lord Anthony Bridgerton om een ​​burggravin te vinden, nemen we afscheid van Regé-Jean Page, die zo triomfantelijk de Duke of Hastings speelde. We zullen Simons aanwezigheid op het scherm missen, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Bridgerton-familie. Daphne zal een toegewijde vrouw en zus blijven”, schrijft ze.

Lady Whistledown gaat verder niet in detail over het vertrek van de Duke. Fans weten dus niet wat er met het personage zal gebeuren. Maar omdat er te lezen staat dat Daphne een toegewijde echtgenote zal blijven, weten we dat ze niet voor een nieuwe man zal gaan. Daardoor kan het dus zijn dat de Duke niet meereist met zijn echtgenote op haar broer bij te staan in zijn zoektocht naar een burggravin. Of, en dat vrezen veel kijkers, de Duke overlijdt waardoor Daphne een weduwe wordt.

Page: “Verhaal Duke is afgerond”

In een interview met Variety geeft Page meer info over waarom hij uit de reeks verdwijnt. “Het is een verhaallijn van één seizoen. Het heeft een begin, midden en einde. Ik vond dat interessant omdat het voelde als een miniserie. Ik kom erin, ik draag mijn steentje bij en dan gaat de Bridgerton-familie verder.”

“Het is eigen aan het romantische genre dat het publiek weet dat de verhaallijn afgerond is. Omdat ze dat beseffen, weten ze dat Daphne en Simon trouwen en een baby krijgen.” Door de geboorte van hun zoontje is de cirkel voor de Duke afgerond. Hij heeft zijn problemen met zijn vader opzij kunnen zetten en heeft nu zijn eigen, liefdevolle gezinnetje. “Ik kijk ernaar uit om Bridgerton verder te zien gaan en de wereld te zien veroveren. Maar het is ook belangrijk om verhaallijnen af te sluiten en niet onnodig uit te rekken.”

Op zijn eigen Instagramprofiel neemt Page ook afscheid van zijn rol als de Duke of Hastings. “De rit van m’n leven. Het was een absoluut plezier en een privilege om jullie Duke te zijn en deel uit te maken van deze familie, niet enkel op het scherm maar ook daarnaast. Aan onze geweldige creatieve en genereuze cast, crew, uitzonderlijke fans: het was zoveel beter dan ik me ooit had kunnen inbeelden. De liefde is oprecht en zal enkel groeien.” Page heeft natuurlijk heel wat te danken aan zijn rol als de Duke in Bridgerton. Sindsdien kreeg hij al heel wat aanbiedingen. Zo zal hij te zien zijn in de film gebaseerd op Dungeons & Dragons en wordt hij ook getipt als kanshebber voor de felbegeerde rol als James Bond.

Bridgerton is te vinden op onze top 50 van de beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...