‘Bridgerton’-auteur Julia Quinn reageert op verschillen tussen boekenreeks en tv-serie

Bridgerton is de grootste Engelstalige serie op Netflix ooit. Dat heeft het de voorbije twee jaar al bewezen. Ook na de release van het tweede seizoen, in maart 2022, katapulteerde de reeks zichzelf terug naar de top. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Julia Quinn. Zij laat nu in een interview met Insider weten dat ze blij is met hoe ze de ‘verfilming’ hebben aangepakt.

Bij het grote publiek is Bridgerton pas bekend geworden door de Netflixserie. Maar bij boekenliefhebbers is het verhaal al veel langer gekend. De eerste twee boeken van schrijfster Julia Quinn dateren namelijk al van het jaar 2000. Het is dus al twintig jaar geleden dat Quinn de verhalen over Daphne en Anthony Bridgerton schreef, de hoofdpersonages in de eerste twee seizoenen.

Aanpassingen

Het allereerste seizoen van Bridgerton was gebaseerd op het boek The Duke and I en kwam eind 2020 uit. Dat betekent dat de Netflixversie exact twintig jaar na het boek uitkwam. Toch zorgde de reeks ervoor dat de originele boeken van schrijfster Julia Quinn extra aandacht kregen. Begin dit jaar verscheen het tweede seizoen op het streamingplatform, en ook dat zorgde zonder twijfel voor een toenemende populariteit van de boekenreeks.

De Netflixreeks is volledig gebaseerd op de boeken, maar toch zijn er een aantal verschillen. Fans die zowel de boeken hebben gelezen als de films hebben gezien, die merken dat ook. De reeks zorgt er namelijk voor dat de verhalen van de andere personages ook alvast een opstapje krijgen. Zo is de overgang van seizoen naar seizoen minder groot. In de boeken focust het verhaal nog meer op het hoofdpersonage van dat bepaald boek.

Op die aanpassingen in de tv-reeks reageert schrijfster Julia Quinn nu in een interview met Insider. “Ik heb bijna geen inspraak in de serie, maar ik vind dat ze het geweldig doen”, klinkt het. “Ik zou niet willen dat het exacte kopie’s zijn en ben blij dat beide versies zo mooi naast elkaar kunnen leven.” Daarnaast vertelt ze ook dat ze op sociale media gemengde reacties ziet. “Sommigen vinden de serie beter, anderen lezen liever de boeken. Het is een leuke balans.”

Bekijk de trailer van Bridgerton seizoen 2 nog eens hier:

Meer
Lees meer...