‘Bridgerton’-ster Golda Rosheuvel geëerd met Equality Award

Actrice Golda Rosheuvel werd afgelopen weekend op een grote manier geëerd. De 52-jarige openlijk homoseksuele Bridgerton-ster mocht namelijk dit jaar de Equality Award in ontvangst nemen. Dat deed ze op het Human Rights Campaign-gala in New York afgelopen zaterdag. De Human Rights Campaign zet zich in voor gelijke rechten van LGBTQ+-personen.

Wij kennen Golda Rosheuvel het best als de fameuze Queen Charlotte uit de megapopulaire Netflixreeks Bridgerton. Zo zou haar personage ook een eigen serie van Netflix krijgen. Daarnaast komt de actrice ook openlijk uit voor haar geaardheid. Daarom mocht zij dit jaar de Equality Award in ontvangst nemen op het gala van de LGBTQ+-organisatie Human Rights Campaign.

Gelijkheid

“Authentiek en trouw zijn aan wie ik ben, is iets waar ik in mijn eigen leven voor heb gepleit. Dus om op het gala te kunnen staan en mijn verhaal te kunnen vertellen is echt belangrijk”, vertelde Rosheuvel aan Variety voordat ze haar prijs in ontvangst nam. Daarmee hoopt ze om andere mensen die het moeilijk hebben om uit te komen voor hun geaardheid te inspireren. “Ik hoop dat één persoon die het moeilijk heeft dit misschien hoort en zo de nodige zelfzekerheid krijgt om een stap vooruit te durven zetten in hun eigen leven.”

In haar bedankingspeech op het gala zei de Bridgerton-ster dat “niemand zou moeten kiezen tussen publiekelijk uit de kast komen en een succesvol acteur zijn”. Zo onthulde de actrice op de podcast Just for Variety dat een lesbische regisseur haar ooit adviseerde om in de kast te blijven.

Andere aanwezige

Een andere baanbrekende beroemdheid die kwam opdagen om de LGBTQ+-beweging te steunen op het gala was actrice Nicole Maines. Zij speelde de rol van Dreamer in de laatste twee seizoenen van de reeks Supergirl van The CW. Daar schreef ze geschiedenis door de eerste transgender superheld te vertolken in een comic book-adaptatie. Daarnaast zal Maines ook meewerken aan de aankomende Superman: Son of Kal-El-serie met DC Comics auteur Tom Taylor.

Meer
Lees meer...