Netflix maakt volledige cast ‘Bridgerton’-prequel over Queen Charlotte bekend

Goed nieuws voor alle Bridgerton-fans! Er zou bij Netflix namelijk ook een prequel van de hitserie, waarvan zopas het tweede seizoen uitkwam, in de maak zijn. Die zal gaan over de jonge Queen Charlotte. De volledige casting van de spin-offreeks is onlangs afgerond, met opkomende actrice India Ria Amarteifio in hoofdrol.

De Bridgerton-prequel die momenteel in de maak is bij Netflix heeft recent zijn volledige cast gevonden, meldt Variety. De nu nog titelloze show, die voor het eerst werd aangekondigd in mei 2021, centreert zich rond de opkomst van Queen Charlotte’s macht. Het vertelt het verhaal van hoe het huwelijk van de jonge koningin met King George zowel een groot liefdesverhaal als een maatschappelijke verschuiving ontketende. Daardoor werd namelijk de wereld van de ’ton’ gecreëerd waarin de personages in Bridgerton moeten leven.

Cast prequel

India Ria Amarteifio (Line of Duty, The Evermoor Chronicles) zal de jonge Queen Charlotte spelen in de spin-offserie. Zij verloofd zich tegen haar wil met de knappe, maar zeer mysterieuze King George van Engeland (Corey Mylchreest). Charlotte leert hoe ze zich moet gedragen in de maatschappij, het paleis en vooral in het bijzijn van haar onvoorspelbare echtgenoot. De jonge koning George heeft intussen zijn eigen verborgen demonen die hij onder ogen moet zien.

Michelle Fairley (Gangs of London) speelt de rol van prinses Augusta. Zij is vastbesloten om de macht van haar familie koste wat kost te behouden te midden van een veranderend, moderniserend Groot-Brittannië. Actrice Arsema Thomas (Redeeming Love) speelt de jonge Lady Agatha Danbury. Onder de duim van een veel oudere echtgenoot probeert zij haar eigen weg te vinden in de maatschappij. Stilaan zullen we zien hoe zij het leidende licht zal worden voor de nieuwe koningin.

Andere castleden zijn: Sam Clemmett (Harry Potter and the Cursed Child – West End and Broadway, The War Below) speelt de jonge Brimsley, Richard Cunningham (The Witcher) speelt Lord Bute, Tunji Kasim (Nancy Drew) speelt Adolphus, Rob Maloney (Casualty) speelt de Royal Doctor, Cyril Nri (Cucumber) speelt Lord Danbury en Hugh Sachs (Bridgerton Seizoen 1 & 2) speelt de oudere Brimsley.

Bridgerton

Daarnaast zal de Queen Charlotte-actrice Golda Rosheuvel uit Bridgerton ook te zien zijn in de spin-off. Zij zal dat samen met haar mede Bridgerton-sterren Adjoa Andoh (Lady Agatha Danbury) en Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton) doen. Shonda Rhimes schrijft en producet ook de prequelserie via Shondaland en zal ook dienen als showrunner.

Bridgerton heeft bewezen een enorme hit te zijn voor Netflix. Het recent uitgebrachte tweede seizoen – dat nog geen week op de streamingdienst staat – verbrak al een nieuw record. Nu is er een prequel in de maak en zal de originele reeks ook zeker een derde en vierde seizoen krijgen.

Meer
Lees meer...