‘Bridgerton’: Phoebe Dynevor (Daphne) geeft meer informatie over de reeks zonder Simon (Regé-Jean Page)

Het tweede seizoen van Bridgerton komt eraan, maar daarin zullen we fan favourite Simon/The Duke (Regé-Jean Page) niet meer zien. Hoe dat dan precies in z’n werk zal gaan, legt actrice Phoebe Dynevor (Daphne) nu uit in een nieuw interview met The Wrap.

Bridgerton krijgt alvast drie nieuwe seizoenen en het eerste daarvan zal er al heel wat anders uitzien. De focus van de reeks verschuift van Daphne naar haar broer Anthony. Net zoals z’n zus zal hij op zoek gaan naar een geschikte partner. In het eerste seizoen vond Daphne de geknipte echtgenoot in Simon Basset aka The Duke of Hastings, gespeeld door Regé-Jean Page. Maar die zal niet te zien zijn in het tweede seizoen.

Sterkte van de reeks

In een interview met The Warp vertelt actrice Phoebe Dynevor, die wel zal terugkeren als Daphne nu hoe zij denkt dat het er zonder Simon aan toe zal gaan. “Het wordt sowieso anders”, legt ze uit. “Ik denk dat de fans die de boeken gelezen hebben en de boeken kennen, weten dat elk seizoen op het verhaal van een andere broer of zus focust. En het komt misschien als een shock – nee, geen shock, eerder een verrassing – voor de fans die houden van het verhaal van Daphne en Simon. Maar ik denk dat dat juist het goede is aan de reeks op lange termijn. Dat je de verschillende liefdesverhalen kan volgen.”

Ze legt dit idee nog wat verder uit. “Geen twee seizoenen zullen hetzelfde zijn en er zal altijd een andere vorm van spanning zijn. Volgens mij zal elk seizoen heel verschillend zijn en magisch op z’n eigen manier. En ik denk dat het juist dat is waarom het zo briljant is wat Shonda (Rhimes, red.) en Chris (Van Dusen, red.) gemaakt hebben. Er zijn niet veel televisiereeksen die dat doen, die elk seizoen op verschillende personages focussen. Maar ik denk dat elk seizoen z’n eigen magie zal hebben en dat is geweldig.”

Verwijzingen naar Simon

Volgen Dynevor zal Simon ook niet volledig verdwijnen uit de reeks. “Ik denk dat er nog veel naar hem verwezen zal worden. En ik denk ook dat we de baby te zien zullen krijgen. Maar de focus zal meer liggen op de relatie van Daphne met haar familie.”

De actrice houdt zelf wel nog contact met haar on-screen echtgenoot. “We waren allebei verrast hoe groot de reeks werd en hoeveel de fans van de personages houden. Dat is briljant en geweldig op zoveel verschillende manieren. Maar we zijn allebei ook werkende acteurs en we ploeteren verder. Ik vind het gewoon grappig, maar ook schattig, dat mensen zich zo close zouden voelen met allebei. Het is zo’n compliment en het is zo lief. Ik kan niet wachten om te zien wat Regé in de rest van z’n carrière doet.”

Drie nieuwe seizoen en een spin-off

Fans van Bridgerton moeten het dan wel zonder Simon doen in het volgende seizoen, ze hebben wel heel wat om naar uit te kijken. Zo zijn naast het tweede seizoen over Anthony (Jonathan Bailey) ook het derde en het vierde seizoen van Bridgerton al bevestigd door Netflix. Daarin zal de focus liggen op de volgende Bridgertons, Benedict (Luke Thompson) en Colin (Luke Newton).

Daarnaast komt er nog een spin-off van Bridgerton. Die zal volledig in het teken staan van de jonge jaren van Queen Charlotte. In die reeks zullen ook Daphne’s mama Violet Bridgerton en Lady Danbury te zien zijn in hun jongere jaren. In het interview met The Wrap geeft Dynevor ook aan dat ze enorm uitkijkt naar die reeks. “Ik kan niet wachten. Het gaat geweldig zijn, want het is niet gebaseerd op een boek. Ze kunnen er letterlijk alles mee doen wat ze willen. Ik ga er zo’n grote fan van zijn. Voor de eerste keer ga ik ook kunnen kijken als een echte fan. Het is ook zo’n geweldig idee om in te zoomen op deze sterke vrouwen en te tonen waar ze vandaan komen. Ik kan echt niet wachten.”

Meer
Lees meer...