Left Right
scrollTop top

‘Bridgerton’ op Netflix vernieuwd voor seizoen 3 en 4


Bridgerton Netflix Daphne
© Netflix

Goed nieuws voor de vele fans van Bridgerton want Netflix heeft nog twee extra seizoenen van de reeks besteld. De productie voor tweede seizoen van Bridgerton is op dit moment volop bezig, maar ondertussen is de reeks al vernieuwd voor seizoen 3 en 4.

“Gewaardeerde leden van the Ton. Het lijkt erop dat we een vrij belangrijke aankondiging hebben. Bridgerton zal terugkeren voor seizoen drie en vier. Deze auteur zal dus meer inkt moeten kopen …”. Met deze boodschap van Lady Whistledown op één van haar Society Papers maakte Shondaland het goede nieuws bekend.

“Blijk van vertrouwen”

In een statement tegenover de website Deadline toont Shonda Rhimes zich alvast verheugd op het goede nieuws. “Vanaf de eerste keer dat ik Julia Quinns heerlijke Bridgerton-boekenserie las, wist ik dat dit verhalen waren die een kijkend publiek zouden boeien. Maar de evolutie van deze adaptatie zou geen succes geweest zijn zonder de vele belangrijke bijdragen van het hele Shondaland-team.”

“Deze bestelling van twee nieuwe seizoenen is een sterke blijk van vertrouwen in ons werk en ik ben ongelooflijk dankbaar dat we partners hebben die zo goed samenwerken en creatief zijn als Netflix. Betsy (Beers, een van de producers, red.) en ik zijn heel blij dat we de kans hebben om de wereld van Bridgerton naar een wereldwijd publiek te blijven brengen”, besluit Rhimes.

Bridgerton heeft ons overrompeld. Het creatieve team, geleid door Shonda, kende het materiaal en zorgde voor een prachtig, emotioneel, romantisch drama voor onze abonnees. Ze hebben een aantal spannende plannen voor de toekomst, en we denken dat het publiek zal blijven bezwijmen voor deze show. We zijn van plan om nog lang in de Bridgerton-wereld te blijven”, voegt Bela Bajaria van Netflix daaraantoe.

Acht boeken

Hoewel het niet van Netflix’ gewoonte is om series zo snel met meerdere seizoen te verlengen, is dit nieuws over Bridgerton toch geen volledige verrassing. Het is namelijk de succesvolste reeks ooit voor de streamingdienst met een recordbereik van 82 miljoen abonnees.

Bovendien is er ook voldoende stof om mee aan de slag te gaan. Bridgerton is namelijk gebaseerd op een boekenreeks die uit acht delen bestaat. Elk van die boeken draait rond één van de kinderen van de familie Bridgerton. Hetzelfde systeem lijkt gevolgd te worden voor de reeks. Zo draaide het eerste seizoen rond het koppel Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Simon Bassett (Regé-Jean Page). Seizoen 2 zal gaan over de oudste broer van Daphne, Anthony Bridgerton. In dat seizoen moeten we het jammer genoeg wel zonder Regé-Jean Page doen. Die maakte recent namelijk bekend dat hij in het vervolg niet te zien zal zijn. Er maken daarentegen wel heel wat nieuwe gezichten hun intrede.

Wanneer Bridgerton seizoen 2 precies verschijnt, is nog niet bekend. Zoek je ondertussen iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…