‘Bridgerton’-showrunner legt uit waarom seizoen 3 meteen over Colin en Penelope zal gaan

Het derde seizoen van Bridgerton zal gaan over Colin Bridgerton en Penelope Featherington. In de boeken, waarop de reeks gebaseerd is, was het na Anthony de beurt aan Benedict om in de spotlights te staan. Maar de Netflixreeks zal het dus anders aanpakken. Nieuwe showrunner Jess Brownell legt uit waarom.

Gisteren kwamen we te weten dat het derde seizoen van Bridgerton zal afwijken van de volgorde van de boeken. Als de reeks de volgorde van de boeken zou volgen, dan had het derde seizoen over Benedict Bridgerton (Luke Thompson) gegaan. Maar Nicola Coughlan, die in de reeks Penelope Featherington speelt, bevestigde dat het derde seizoen over de relatie van haar personage met Colin (Luke Newton) zal gaan.

“Het juiste moment voor Colin en Penelope”

In het eerste seizoen van Bridgerton werd ingezoomd op Daphne Bridgerton. En het tweede seizoen volgde Anthony Bridgerton. Daarmee volgde Netflix de volgorde van de boeken van Julia Quinn waarop de reeks gebaseerd is. Het volgende boek in die reeks focust op Benedict, die nu de oudste ongehuwde Bridgerton is. Maar de Netflixreeks zal daarvan afwijken en meteen overgaan naar het verhaal van Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan).

In een interview met Variety legt de nieuwe showrunner Jess Brownell die beslissing uit. “Ik heb het gevoel dat het echt het juiste moment is voor Colin en Penelope. We hebben deze twee personages gevolgd vanaf het eerste seizoen en leven dus al met hen mee. We weten wie ze zijn als mensen. In het laatste seizoen zijn er al enkele momenten waarop je de spanning tussen de twee kan voelen. Je kon zien hoe Colin bijna doorhad dat Penelope gevoelens voor hem heeft, maar dat hij het toch nog niet helemaal beseft. We zouden nog verder kunnen spelen met die dynamiek”, gaat Brownell verder. “Maar we vonden dat het toch tijd was voor hun seizoen.”

Meer afwijken van de boeken

In het interview gaat Brownell ook verder in op de seizoenen die we nog mogen verwachten na het derde. “Shonda Rhimes heeft al gezegd dat ze acht seizoenen wil maken, zoals de acht boeken van de reeks. Elke Bridgerton zal dus zijn of haar moment krijgen. Zo zal Benedict, die dus eigenlijk de hoofdrol krijgt in het derde boek, meer naar de voorgrond treden in het derde seizoen.” Op die manier zal zijn verhaal dus voorbereid worden voor in een volgend seizoen. Het is daarbij nog niet duidelijk of Benedict dan de hoofdrol krijgt in het vierde seizoen of dat het dan al meteen de beurt zal zijn aan Eloise (Claudia Jessie), die in de boeken volgt op Colin.

“We weken sowieso al wat af van de boeken omdat we in de reeks ook de andere broers en zussen blijven tonen. In de boeken wordt er echt enkel op één koppel gefocust terwijl de andere Bridgertons maar kleine cameo’s hebben en geen groot deel uitmaken van het plot. Dat doen we in de reeks wel.” In het derde seizoen zullen we dus meer te zien krijgen van Anthony (Jonathan Bailey) en Kate (Simone Ashley) en ook Daphne (Phoebe Dynevor) zal nog steeds van de partij zijn.

Komisch koppel

Brownell gaat ook al kort in op wat we mogen verwachten van het derde seizoen. “Colin en Penelope zijn personages die al voor veel grappige momenten zorgden in de reeks. Dus ik denk dat we daar zeker op verder zullen bouwen in het derde seizoen. Maar ik wil er toch zeker ook wat sex appeal en romantiek in verwerken. Ik denk dat dat zo belangrijk is binnen de show. We zullen de kans krijgen om hun personages verder uit te diepen en meer serieuze kanten van hen te laten zien.”

“Colin en Penelope zijn twee personages die in het derde seizoen uit de schaduw zullen treden. Colin, als derde zoon die vaak vergeten wordt, en Penelope als Lady Whistledown, die een verborgen dubbelleven leidt en in het dagelijkse leven een muurbloempje is. Het gaat heel leuk zijn om deze personages in de spotlight te zien treden en elkaar te zien vinden.”

Het is voorlopig nog niet geweten wanneer het derde seizoen van Bridgerton zal verschijnen op Netflix.

Meer
Lees meer...