Het is bevestigd: ‘Bridgerton’ seizoen 3 zal gaan over dit koppel

Het is officieel! Het derde seizoen van de hitreeks Bridgerton, gebaseerd op de romans van Julia Quinn, zal focussen op het liefdesverhaal tussen Penelope Featherington en Colin Bridgerton. Dat onthulde recent actrice Nicola Coughlan, die de rol van Penelope vertolkt. Hiermee zal de reeks dus afwijken van de volgorde van de boeken, want de derde roman gaat eigenlijk over Benedict Bridgerton.

Eindelijk komen we meer te weten over het aankomende, derde seizoen van Bridgerton. Seizoen 3 zal dus het liefdesverhaal van Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan) volgen. Dat onthulde Coughlan tijdens het FYSEE-panel van afgelopen zondag, schrijft Variety. Nu bevestigde ook Netflix het nieuws op Twitter met een bericht van Lady Whistledown zelf.

Seizoen 3

De eerste twee seizoenen volgden de eerste twee boeken van schrijfster Julia Quinn. Zo richtte seizoen 1 zich op Daphne Bridgertons (Phoebe Dynevor) liefdesverhaal met Simon Basset (Regé-Jean Page). Het nog populairdere tweede seizoen volgde de romance van Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley).

Het derde boek in de reeks richt zich op het liefdesleven van Benedict Bridgerton, de tweede oudste broer. Maar dat zal dus later aan bod komen in de Netflixserie, want seizoen 3 zal rond Colin en Penelope draaien. Hun verhaal komt eigenlijk pas in het vierde boek, Romancing Mister Bridgerton, aan bod. Hiermee zal de hitreeks dus voor het eerst afwijken van de volgorde van de boeken. De mogelijkheid daarvan werd al aanvankelijk aangekaart door maker Shonda Rhimes.

Sommigen zagen dit misschien niet meteen aankomen, maar wij begrijpen deze keuze wel. Tijdens de finale van het tweede seizoen van Bridgerton zagen we namelijk hoe Penelope Colin hoorde zeggen dat hij nooit met haar zou trouwen. En het nieuwe seizoen zal dus hierop verdergaan.

Andere aanpassingen

Onlangs is ook bekend geraakt dat bedenker Chris Van Dusen opgestapt is als showrunner van de Netflixreeks. Jess Brownell zal zijn plaats innemen als de nieuwe showrunner. “Bridgerton zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben. Ik denk dat ik gedaan heb wat ik wilde doen”, vertelde Van Dusen in maart aan RadioTimes. “Het feit dat deze show de grootste Engelstalige serie ooit van Netflix is geworden, is iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Het is ook iets waar ik altijd ongelooflijk trots op zal zijn en zal blijven. Maar uiteindelijk was het tijd voor mij om verder te gaan. Hopelijk mag ik in de nabije toekomst wel nog eens terug die magie creëren.”

Een andere verandering die al bekend is over seizoen 3 is de hercasting van de rol van Francesca Bridgerton. Die werd voorheen gespeeld door actrice Ruby Stokes. Maar omdat Stokes recent de hoofdrol kreeg in de serie Lockwood & Co., ook van Netflix, zal ze dus worden vervangen door actrice Hannah Dodd.

Meer
Lees meer...