‘Bridgerton’ seizoen 3 vervangt Ruby Stokes door Hannah Dodd als Francesca Bridgerton

Spannend nieuws uit Bridgerton-land! Actrice Ruby Stokes zal namelijk niet langer de rol van Francesca Bidgerton spelen in de populaire Netflixreeks. De Britse actrice Hannah Dodd zal het van haar overnemen in het aankomende derde seizoen, schrijft Variety.

Actrice Ruby Stokes zal niet langer de rol van Francesca Bridgerton vertolken in de immens populaire Netflixserie Bridgerton. In de eerste twee seizoenen was haar personage ook slechts een handvol keer te zien. Dat komt vooral omdat Stokes recent de hoofdrol te pakken heeft in Lockwood & Co, een andere, nieuwe serie van de streamingdienst. De Britse actrice Hannah Dodd is gecast als de nieuwe Francesca.

Bridgerton

Francesca is de op twee na jongste Bridgerton-zus en de derde dochter. Ze verscheen slechts in twee afleveringen van seizoen 1. Daarin was ze weg om piano te leren spelen met hun tante Winnie in Londen. In seizoen 2 zagen we haar dan wat meer en was ze in drie afleveringen te zien.

Gezien alle kinderen uit de familie Bridgerton hun eigen boek hebben, weten we dus dat ooit ook Francesca aan de beurt zal komen. In het eerste seizoen van de serie lag de focus op de oudste dochter Daphne (Phoebe Dynevor), die uiteindelijk trouwde met Simon Basset, de Duke of Hastings (Regé-Jean Page).

In seizoen 2 stond de romance van de oudste zoon Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley) centraal. We weten alvast dat Ashley terugkeert in het derde seizoen van de reeks. Maar over wie dat nu zal gaan is nog steeds niet geweten. De kans is echter groot dat Benedict Bridgerton (Luke Thompson) het onderwerp van volgend seizoen zal worden. Maar de serie zou nu niet meer noodzakelijk de volgorde van de boeken volgen. Met de casting van Dodd als de nieuwe Francesca zou het dus wel eens goed kunnen zijn dat seizoen 3 rond haar draait. Of ze zal alleszins een significantere rol krijgen in het aankomende seizoen van Bridgerton.

Hannah Dodd

De 26-jarige Hannah Dodd was al eerder te zien in de tv-serie Find Me in Paris, Harlots en Pandora. Maar we konden haar ook spotten in de rol van Sandra in de Marvelfilm Eternals. Verder speelt ze ook mee in de aankomende reeks Flowers in the Attic: The Origins naast The Vampire Diaries-acteur Paul Wesley en Condor-ster Max Irons.

Daarnaast speelde de jongere versie van Sienna Miller in de reeks Anatomy of a Scandal, ook van Netflix. Ze zal ook een bijrol spelen tegenover Millie Bobby Brown in Enola Holmes 2, die deze zomer naar de streamingdienst komt.

Bridgerton seizoen 3 zal naar verluidt deze zomer met de opnames beginnen.

Tot dan kan je op Netflix nog steeds kijken naar seizoen 1 & 2 van Bridgerton. Helemaal uitgekeken? Check dan eens onze top 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...