Actrice Lauren Ridloff vertelt hoe het voelde om Marvels eerste dove superheld in ‘Eternals’ te spelen

Actrice Lauren Ridloff (The Walking Dead) schrijft met The Eternals, die nog maar vorige week in première ging, geschiedenis als de allereerste dove acteur ooit, die de rol van een superheld mag vertolken in een Marvel-film. De actrice vertelt hoe dat voor haar voelde. Opgelet voor spoilers, indien je de film nog niet hebt gezien.

Actrice Lauren Ridloff speelt de rol van Eternal Makkari, die supersnelheid heeft. Maar Makkari is ook doof, en is daarmee de eerste dove superheld die Marvel op het witte doek heeft gebracht, schrijft BuzzFeed. We zien tegenwoordig gelukkig steeds meer verhalen die worden verteld vanuit het perspectief van dove personages. Onlangs was er in de komedieserie Only Murders in the Building een hele aflevering gemaakt vanuit de POV van een doof personage. Maar er is nog een lange weg te gaan.

Ridloff was oorspronkelijk eerst auditie gaan doen voor een andere film, maar werd door regisseur Chloé Zhao persoonlijk opgebeld met een betere aanbieding. Ze vertelde The Hollywood Reporter: “Ik heb geen auditie gedaan voor de rol van Makkari. Ik werd gewoon opgebeld voor een meeting met Chloé en producer Nate Moore over een nieuw, toen nog titelloos, Marvel-project. Tijdens die ontmoeting introduceerden ze The Eternals aan mij en probeerden ze het verhaal en de mensen die de Eternals zouden vormen uit te leggen. Daarna gaven ze meer uitleg over het personage Makkari, wie ze was in de comics en wie ze in de film zou zijn.”

Hieronder stelt Ridloff alle personages uit The Eternals eens voor:

(Tekst gaat verder onder de video)

De kans om de dovengemeenschap te vertegenwoordigen in een big-budget film was nogal een emotionele ervaring voor Ridloff, die toegaf dat ze huilde tijdens een speciale vertoning van de film in oktober. Ze legde uit: “Het voelde alsof ik hier een leven lang op gewacht heb, omdat ik nog nooit iemand zoals mij op het grote scherm had gezien.”

Van het podium naar het scherm

Maar de actrice was eigenlijk totaal niet van plan om een superheld te worden. De Eternals-ster wilde kinderboekenschrijfster worden, voordat ze in 2018 de hoofdrol kreeg in de remake van Children of a Lesser God op Broadway. Maar na haar goed ontvangen optreden in de Broadwayproductie, was de actrice niet zeker of ze wel wilde blijven acteren. Films en televisieseries waren niet bepaald een plaats waar ze als kind kon opgroeien met dove personages en acteurs, zoals zichzelf, wat haar het idee gaf dat het geen deel van haar droom kon zijn.

Tijdens haar overgang van het podium naar het scherm, wilde Ridloff kost wat kost bewijzen dat ze gemakkelijk was om mee te werken, ondanks dat ze niet kon horen, iets wat ertoe geleid heeft dat ze niet altijd opkwam voor wat ze nodig had als actrice. Maar meewerken aan een enorme Marvel-productie vol met grote namen uit de filmindustrie, mensen die “precies weten wat ze willen”, heeft haar geholpen om haar kijk te veranderen.

Een ander perspectief

“In The Walking Dead speel ik Connie, die ook doof is. Zij is een overlevende van de zombie-apocalypse, en er zijn momenten waarop we de hele ervaring van de kijker moesten verplaatsen naar het perspectief van Connie, wat betekent dat er dan geen geluid aan te pas komt. Dat bleek heel effectief, want het publiek reageerde heel positief op het feit dat ze sommige dingen konden ervaren vanuit het perspectief van een dove”, legde Ridloff uit.

“Ik heb het gevoel dat het zien van mijn personage Makkari op het scherm, ten eerste, zo belangrijk is voor de dovengemeenschap”, voegde de actrice nog toe. “We hebben een superheld nodig die ons vertegenwoordigt. En zoals ik al eerder zei, toen ik opgroeide droomde ik er niet van om actrice te worden, omdat ik niet genoeg mensen zoals mezelf op het scherm herkende. Ik heb niet de kans gekregen om zo groot te dromen, dus nu, met The Eternals, hoop ik dat meer mensen wél in staat zullen zijn om groter te durven dromen. Als ik het kan, kunnen zij het ook.”

En Makkari heeft ook daadwerkelijk de harten van vele kijkers kunnen veroveren. Een hele hoop fans die The Eternals al in de bioscoop konden bekijken, bekenden op sociale media over de band die ze met het personage van Ridloff hebben gevormd.

Lees een paar van de reacties hieronder:

Meer
Lees meer...