‘Eternals’ krijgt voorlopig laagste rating van alle Marvelfilms

Binnen enkele dagen verschijnt Eternals, de nieuwste film van Marvel. De film is nu dus nog niet in de zalen, maar verschillende filmcritici kregen hem wel al te zien en gaven er hun mening over. Daarbij werd duidelijk dat de film minder in de smaak valt dan z’n voorgangers uit de MCU.

Eternals komt in België op woensdag 3 november in de zalen. Maar heel wat filmcritici konden de film al bekijken en er hun mening over geven. En die meningen zijn duidelijk verdeeld.

60 procent

Rotten Tomatoes verzamelt de reviews van films en series, waarna het ze een percentage geeft. Dat percentage weerspiegeld het aantal positieve reviews. Op dit moment hebben 120 critici zich over de film uitgesproken en daarvan is 60 procent positief.

Thor: Dark World uit 2013 had tot voor kort de laagste score van de films uit het Marvel Cinematic Universe met 66 procent. Maar daar zit Eternals nu dus nog enkele procentpunten onder. De algemene critics consensus op Rotten Tomatoes luidt nu als volgt: “Een ambitieus superhelden-epos dat iets vaker boven zichzelf uitstijgt dan dat het uitgeperst wordt. Eternals neemt de MCU mee in intrigerende – soms verwarrende – nieuwe richtingen.”

Te weinig actie

Het grote punt van kritiek ligt bij de actiescènes. Die zijn volgens verschillende critici “te beperkt” en “oninteressant”. Daarnaast is er ook kritiek op personages die niet voldoende uitgediept zouden worden, waardoor je er een minder goede connectie mee hebt.

Eternals is de eerste Marvelfilm die geregisseerd werd door Chloe Zhao en is dan ook haar debuut in de wereld van de superheldenfilms. Met Nomadland won ze eerder dit jaar nog drie Oscars. Die voor Beste film, Beste regie en Beste actrice voor hoofdrolspeelster Frances McDormand.

Bekijk hier de trailer voor Eternals:

Meer
Lees meer...