Marvel zal eerste LGBTQ-kus tonen in ‘The Eternals’

Na tientallen superheldenfilms gaat Marvel eindelijk zijn eerste LGBTQ-koppel in beeld brengen. De aankomende film The Eternals zal het leven van een openlijk homokoppel tonen. Acteur Haaz Sleiman onthulde de eerste details over de film en vertelde daarbij dat het Marvels eerste kus tussen twee mannen op het scherm is.

Marvel heeft al aardig wat films op zijn lijstje staan, maar geen enkele toonde een homoseksuele relatie. Tot nu. Haaz Sleiman speelt de man van acteur Brian Tyree Henry, die de rol van Phastos en ook de eerste openlijke homosuperheld vertolkt. Onlangs vertelde Sleiman in een interview met de LGBTQ-nieuwswebsite NewNowNext over de relatie van zijn personage met Phastos.

Eerste kus

Haaz Sleiman
EPA – Haaz Sleiman

Haaz Sleiman vond het zelf een mooie, ontroerende kus. “Iedereen huilde op de set. Voor mij is het belangrijk om te laten zien hoe liefhebbend en mooi een homoseksuele familie kan zijn. Brian Tyree Henry is zo’n geweldige acteur en hij bracht zoveel schoonheid in die scène. Op een bepaald moment zag ik een glinstering in zijn ogen, net zoals bij een kind.”

De acteur zei ook nog hoe belangrijk het is voor de wereld om eraan herinnerd te worden dat ze in de homogemeenschap op een gegeven moment allemaal kinderen waren. “We vergeten dat soms omdat we altijd worden afgeschilderd als seksueel of opstandig. We vergeten ons te verbinden met dat menselijke deel.”

De acteur is trots dat hij deel mag uitmaken van het eerste openlijke homoseksuele superheldenverhaal van Marvel. In de film vormt hij samen met Brain Tyree Henry en hun zoontje een gezin.

The Eternals

The Eternals vertelt het verhaal van een spannend nieuw superheldenteam. De superhelden zijn oude buitenaardse wezens die al duizenden jaren in het geheim op aarde leven. Maar na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame dwingt een onverwacht drama hen om uit de schaduw te komen om de oudste vijand van de mensheid, The Deviants, te verslaan.

Eerder is de sterrencast van de film bekend gemaakt. Die bestaat uit: Richard Madden als de almachtige Ikaris, Angelina Jolie als de felle strijder Thena, Kumail Nanjiani als Kingo, Lauren Ridloff als de supersnelle Makkari, Brian Tyree Henry als de intelligente uitvinder Phastos, Salma Hayek als spirituele leider Ajak, Lia McHugh als de eeuwig jonge Sprite, Don Lee als de machtige Gilgamesh en Kit Harrington als Dane Whitman.

Lauren Ridloff zal bovendien ook het eerste dove personage in een Marvel-film spelen. Daarmee probeert Marvel nog meer taboes te doorbreken.

Meer
Lees meer...