‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan had bijna rol in deze andere populaire Netflixreeks

Nicola Coughlan onthulde recent dat ze bijna een rol te pakken had in een andere, populaire Netflixserie. Dat was voordat de Ierse actrice onze harten veroverde als Penelope Featherington aka Lady Whistledown in Bridgerton. Coughlan zou namelijk auditie gedaan hebben voor een rol in Stranger Things.

Bridgerton-ster Nicola Coughlan vertelde recent aan BuzzFeed dat ze in eerste instantie auditie had gedaan voor de rol van Robin in Stranger Things.

Stranger Things

Dit was wel nog jaren voordat ze de rol van Penelope Featherington in Bridgerton te pakken kreeg. Wij en de fans vinden het alvast heel jammer dat we de Ierse niet konden bewonderen in Stranger Things. Maar de actrice zelf was echter niet al te getreurd. Ze vertelde dat ze zich achteraf realiseerde dat Maya Hawke, die uiteindelijk de rol kreeg, “veel beter was dan ik ooit zou geweest zijn”.

Ze voegde eraan toe: “Het is een goede les voor alle acteurs. Kijk eens naar de rollen die je niet hebt gekregen, want dan begrijp je pas dat het niet persoonlijk is. Voor sommige dingen ben je gewoon geschikt en voor andere dingen gewoon niet.”

Bridgerton

Wat betreft haar rol in Bridgerton, zei Coughlan dat de kans te mooi was om waar te zijn. Zo vertelde ze in maart aan The New York Times dat ze heel terughoudend was over de casting. Daarbij onthulde ze dat ze vooral twijfels had omdat ze acteurs kende die werden gecast voor grote projecten, maar die dan vervolgens ontslagen worden nadat de studio een grotere naam vond voor de rol. Dat was gelukkig voor haar niet het geval bij Bridgerton. De showrunner van de geliefde Netflixserie, Chris Van Dusen, prees namelijk het talent van Coughlan de hoogte in. “Ik ben blij om te kunnen vertellen dat iedereen haar net zo geweldig vond als ik”, zei hij ook in The New York Times.

Coughlans vriendin, Camilla Whitehill, vertelde de krant echter dat de 35-jarige in het begin moeite had met het krijgen van rollen. Maar volgens haar nam de actrice elke afwijzing goed op: “Diep, diep vanbinnen geloofde ze in zichzelf”. Intussen heeft de Ierse zich volgens ons wel zeker bewezen als actrice in de rol van Penelope Featherington én Lady Whistledown.

Het volledige interview met Nicola Coughlan kan je lezen in Daily Pop.

Meer
Lees meer...