Waarom grote seksscène in ‘Bridgerton’ seizoen 2 geen penetratie toont

Het tweede seizoen van Bridgerton staat nu al enkele weken op Netflix. Dat seizoen kreeg heel wat commentaar omdat het minder seksscènes bevat dan het eerste seizoen van de reeks. De makers en acteurs uit Bridgerton gaven daarover al verklaringen. En nu komen we meer te weten over de grote seksscène uit het seizoen.

Het liefdesverhaal in het tweede seizoen van Bridgerton had een tragere opbouw dan dat uit het eerste seizoen. Daardoor was het wachten tot de zevende aflevering op dé grote seksscène. Die scène was anders dan de standaard seksscène in series en daar was een duidelijke reden voor.

Focus op voorspel

In een interview met Insider vertelt intimiteitscoördinator Lizzy Talbot meer over de manier waarop de scène gefilmd is. De grote seksscène uit het tweede seizoen gebeurt in aflevering 7 wanneer Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en Kate Sharma (Simone Ashley) eindelijk toegeven aan hun gevoelens voor elkaar. Onder een prieeltje in de tuin hebben ze voor de eerste keer seks. De scène focust daarbij vooral op het voorspel en minder op het moment van penetratie. En dat was een heel bewuste keuze van de makers.

Regisseur Cheryl Duyne wilde Kate tonen als een geëmancipeerde vrouw die de touwtjes zelf in handen neemt. Daardoor werd er in de seksscène gefocust op het vrouwelijk genot tijdens het voorspel. “Het was geweldig om samen te werken met Cheryl”, vertelt Lizzy Talbot aan Insider. “Zij was erop gebrand om geen penetratieve seks te tonen, waar ik ook achter stond. We bekijken de scène vanuit het standpunt van vrouwelijk genot.”

De female gaze

Bridgerton probeert zo weg te stappen van de dominante male gaze in Hollywood. Daarbij wordt er tijdens seksscènes vooral gefocust op penetratieve orgasmes en het mannelijk genot. “We wilden duidelijk maken dat we de female gaze tonen”, gaat Talbot verder. “Daarom zien we voorspel en maken we van dat voorspel de ster van de show. Dat is de manier waarop we het altijd proberen aan te pakken.” De intimiteit zit zo ook in de kleinere dingen, zoals een subtiele aanraking of een zachte kus.

Ook in het eerste seizoen probeerden de makers gebruik te maken van de female gaze. Die was namelijk ook aanwezig bij de eerste seksscène van Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Simon Basset (Regé-Jean Page). “Daphne kijkt vanop het bed naar Simon. Daarbij is haar lichaam bedekt en is hij degene die naakt is. Dat is heel zeldzaam in series en films. Meestal is het juist andersom. Het is een duidelijk voorbeeld van hoe we deze reeks willen maken.”

Bekijk hier nog eens de trailer van het tweede seizoen van Bridgerton:

Bridgerton is een van de reeksen op onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...