‘Bridgerton’ filmde meer seksscènes voor seizoen 2, maar schrapte ze uiteindelijk

Het tweede seizoen van Bridgerton staat sinds enkele weken op Netflix. Veel fans van de reeks merkten daarbij op dat er heel wat minder seksscènes in het nieuwe seizoen te zien zijn dan in het eerste seizoen. Maar dat hadden er eigenlijk veel meer kunnen zijn. Want Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton) en Simone Ashley (Kate Sharma) namen meer seksscènes op dan wij uiteindelijk te zien kregen.

In het eerste seizoen van Bridgerton maakten we kennis met Daphne Bridgerton en Simon Basset, gespeeld door Phoebe Dynevor en Regé-Jean Page. Zij hielden er een avontuurlijk seksleven op na, wat zich vertaalde in tientallen seksscènes. In het tweede seizoen van de reeks verschoof de focus naar Anthony Bridgerton en hoewel we ook hem in het eerste seizoen vaak aan het werk zagen in de slaapkamer, was dat nu veel minder het geval.

Diepere relatie

Acteur Jonathan Bailey legde eerder al uit hoe de schaarsere seksscènes juist bijdragen tot de relatie tussen Anthony en Kate. “Wat je verliest in seksscènes, krijg je in een dieper menselijk begrip. Hopelijk verrijkt dat de wereld, zodat latere intieme scènes niet de hoofdfocus worden voor de kijkers en er dus ook niet zoveel van afhangt”, vertelde acteur Jonathan Bailey over zijn rol in een reactie aan USA Today. “Het is leuk om kijkers te verrassen en ze een beetje scherp te houden.”

Daardoor was het dus wachten tot dicht bij het einde voor Jonathan en Kate “tot actie overgingen”. Maar oorspronkelijk waren er meer seksscènes gepland voor het koppel. Zo vertelt de intimiteitscoördinator van de reeks nu.

Scènes geknipt

Bridgerton heeft op de set een intimiteitscoördinator rondlopen, die als job heeft om ervoor te zorgen dat de opnames van de intieme scènes uit de reeks vlekkeloos verlopen. Die taak was voor de twee eerste seizoenen van Bridgerton in handen van Lizzy Talbot. Zij verdedigde in een interview met Glamour de keuze om minder seksscènes te verwerken in het tweede seizoen van de Netflixreeks.

Daarbij liet ze weten dat er wel degelijk meer seksscènes gefilmd werden. “We nemen er altijd meer op dan we nodig hebben in de uiteindelijke montage. Ik denk dat dat heel belangrijk is. Ik weet dat veel mensen gefrustreerd zijn dat er niet meer seksscènes in het seizoen zaten, maar we willen het beste tonen. Er zijn veel scènes die de eindmontage niet haalden, zo gaat het nu eenmaal in de filmwereld. Maar wat we zeker weten, is dat we heel trots zijn op de seksscènes die het tweede seizoen wel haalden.”

Bekijk hier nog eens de trailer van het tweede seizoen van Bridgerton:

Bridgerton is een van de reeksen op onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...