‘Bridgerton’: Dit detail in seizoen 2 heb je waarschijnlijk gemist

Het tweede seizoen van Bridgerton werd de meest bekeken Engelstalige Netflixreeks op slechts één week tijd. Het nieuwe seizoen centreert zich rond het liefdesverhaal van Lord Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en Miss Kate Sharma (Simone Ashley). Wij hebben dat seizoen bekeken en zelfs al meermaals herbekeken. Toch hadden wij een speciaal, klein detail dat enkele fans recent opmerkten, over het hoofd gezien.

Hoewel seizoen 2 van Bridgerton maar weinig seksscènes had in vergelijking met het eerste seizoen, hield dat de fans niet tegen. Het nieuwe seizoen van de Netflixreeks werd namelijk massaal bekeken sinds de release op 25 maart 2022 en brak zelfs al twee Netflixrecords. Een aantal oplettende fans konden nu een interessant detail, een zogenaamde easter egg, spotten in de eerste aflevering van seizoen 2. Dat detail is een kleine knipoog naar de bedenker van de gehele Bridgerton-wereld, schrijft The Independent.

13.27

Op minuut 13.27 zien we een close-up van Anthony’s schriftje met daarin een namenlijst van potentiële echtgenotes. Die schrapt hij één voor één door. Op die lijst, als je wat beter kijkt of de reeks even pauzeert, kan je twee opmerkelijke namen spotten. Hierbij gaat het namelijk om een Lady Julia, die wordt beschreven als een romanticus en een Miss Quinn, die vermeld staat als een uitzonderlijke schrijfster.

Klinken de namen je bekend in de oren? Dat komt omdat je de naam Julia Quinn verkrijgt, als je ze achter elkaar zet. Dat is dus de volledige naam van de auteur van de boekenreeks waarop de gehele Netflixserie is gebaseerd. Een paar aandachtige fans lieten op Twitter weten dat ze deze leuke easter egg konden spotten. Die namen komen namelijk slechts een fractie van een seconde in beeld. “Hou van deze easter egg op Anthony Bridgertons shortlist van potentiële burggravinnen (Viscountesses)”, tweette iemand. “Toffe easter egg in de eerste aflevering van de nieuwe @bridgerton”, schreef een ander.

(tekst loopt door onder de post)

Seizoen 3

Het tweede seizoen is gebaseerd op Quinns tweede boek in de Bridgerton-boekenreeks genaamd The Viscount Who Loved Me, dat in 2000 werd gepubliceerd. Haar boeken werden al in zo’n 41 verschillende talen vertaald. Daarnaast stond de schrijfster ook al 19 (!) keer op de New York Times-bestsellerlijst.

Het volgende boek, de derde in het rijtje, is An Offer From a Gentleman. Dat zou zich centreren rond Benedict Bridgerton (Luke Thompson). De Netflixreeks volgende tot nu toe ook de volgorde van de boeken, met seizoen 1 en 2, maar mogelijk zal dat voor seizoen 3 dus niet het geval zijn. We weten alvast dat Simone Ashley, de hoofdrolspeelster in het recent uitgebrachte tweede seizoen, weer zal terugkeren als Kate Sharma – nu Bridgerton – in dat derde seizoen.

Bridgerton uitgekeken en op zoek naar iets nieuws? Bekijk hier onze top 50 met de beste Netflixreeksen.

Meer
Lees meer...