‘De Slimste Mens ter Wereld’ maakt startdatum bekend … én naam nieuwe presentator

Na enkele dagen van speculatie heeft Play4 vanmorgen eindelijk bekendgemaakt wie het volgende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld gaat presenteren. Dat wordt – verrassing! – opnieuw Erik Van Looy. Je kan hem heel binnenkort al aan het werk zien, want het nieuwe seizoen gaat van start op maandag 16 oktober.

Na de jubileumeditie De Allerslimste Mens ter Wereld in 2022 – gewonnen door Danira Boukhriss Terkessidis – is het dit jaar weer tijd voor een gewoon seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Het programma is daarbij al toe aan zijn 21ste jaargang.

Even leek het erop dat De Slimste Mens ter Wereld na 20 seizoenen een nieuwe presentator zou krijgen. Play4 deelde afgelopen weekend namelijk een filmpje waarin we Erik Van Looy zagen stikken in een radijsje. Een dag laten deelden heel wat vaste juryleden dan posts op Instagram waarin ze zichzelf uitriepen als nieuwe presentator.

Jury

Play4 heeft nu dus eindelijk het grote mysterie rond de presentatie van De Slimste Mens ter Wereld opgelost. Dat deden ze met een lange aankondigingsvideo voor het nieuwe seizoen. Daarin zien we eerst Erik Van Looy verklaren dat hij er “nog 20 jaar bijdoet”, waarna hij dus stikt in zijn radijsje.

Vervolgens ontstaat er een wilde strijd tussen de juryleden om de ‘sleutel’ van De Slimste Mens ter Wereld. Die wordt eerste gestolen door Jeroom, waarna hij bij Ella Leyers belandt. Hardhandige optredens van Pedro Elias en Jennifer Heylen doen de sleutel opnieuw van handen veranderen. Bijna gaat Herman Brusselmans er daarna mee gaan lopen, maar steekt Barbara Sarafian een stokje voor. Zij stuit echter op Jan Jaap van der Wal tot er uiteindelijk een strijd losbarst tussen James Cooke en William Boeva, met een stille Amelie Albrecht op de achtergrond. Door al dat gewoel slaagt Erik Van Looy er uiteindelijk in om zijn radijsje opnieuw uit te spuwen, waardoor de presentatie voor het komende seizoen officieel is.

Startdatum

Deze spectaculaire promovideo toont niet alleen alle juryleden van het komende seizoen, maar onthult meteen ook de startdatum. Vanaf maandag 16 oktober kan je opnieuw dagelijks kijken naar De Slimste Mens ter Wereld.

Kandidaten

Nu we officieel weten wanneer het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld begint, is het tijd om uit te kijken naar de bekendmaking van de kandidaten. Die lijst bevat ondertussen al heel wat namen. Eind januari maakte Erik Van Looy namelijk al de eerste kandidaat bekend voor het nieuwe seizoen: actrice en comédienne Jade Mintjens. Enkele weken later volgde met voormalige miss en presentatrice Annelien Coorevits een tweede naam. De derde naam kregen we begin juni met regisseur Robin Pront.

Begin juli volgden nog eens twee namen: comedian Alex Agnew en actrice en presentatrice Nathalie Meskens. De laatste weken maakte de zender ook al bekend dat Average RobPetra De SutterFien GermijnsSpinvisToby Alderweireld en Elisabeth Lucie Baeten zullen deelnemen.

Meer
Lees meer...