‘De Slimste Mens ter Wereld’ kondigt nieuwe deelnemer aan: Nederlander waagt zijn kans

De deelnemerslijst van het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld krijgt steeds meer vorm. In Amai zeg wauw!, de nieuwe talkshow van Otto-Jan Ham op VRT 1, raakte namelijk bekend dat Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, aan de populaire televisiequiz gaat deelnemen.

Na de jubileumeditie De Allerslimste Mens ter Wereld in 2022 – gewonnen door Danira Boukhriss Terkessidis – is het dit jaar weer tijd voor een gewoon seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Het programma is daarbij al toe aan zijn 21ste jaargang, maar dat wil niet zeggen dat de mogelijke kandidaten op zijn.

Eind januari maakte Erik Van Looy namelijk al de eerste kandidaat bekend voor het nieuwe seizoen: actrice en comédienne Jade Mintjens. Enkele weken later volgde met voormalige miss en presentatrice Annelien Coorevits een tweede naam. De derde naam kregen we begin juni met regisseur Robin Pront. Begin juli volgden nog eens twee namen: comedian Alex Agnew en actrice en presentatrice Nathalie Meskens. De laatste weken maakte de zender ook al bekend dat Average RobPetra De Sutter en Fien Germijns zullen deelnemen.

Spinvis

Aan die lijst is nu ook een negende naam toegevoegd. Het gaat om de eerste Nederlander van het aankomende seizoen. De 62-jarige zanger Erik de Jong waagt namelijk zijn kans. De Jong is vooral bekend onder zijn pseudoniem Spinvis, waarmee hij al meer dan 20 jaar een eenmansband vormt. Hij is bekend om zijn poëtische teksten. Bekende nummers van Spinvis zijn onder andere Voor ik vergeet, Bagagedrager en Kom terug.

Met de toevoeging van Spinvis aan de startlijst kennen we nu dus al negen deelnemers voor het komende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. De voorbije jaren namen telkens 34 personen deel, waardoor we dus nog heel wat namen te gaan hebben.

Meer
Lees meer...