‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Dit is de winnaar van seizoen 20

Eindelijk is het zover! Na 10 weken weten we wie zich De Allerslimste Mens ter Wereld mag noemen. In de finale namen Liesbeth Van Impe, Danira Boukhriss Terkessidis en Bart Cannaerts het tegen elkaar op. Nadat Liesbeth er in de reguliere aflevering al uitviel, ging het in de finale dus tussen Danira en Bart. Uiteindelijk bleek Danira iets sterker en kroonde ze zich tot Allerslimste Mens.

De laatste weken was Vlaanderen opnieuw in de ban van De Allerslimste Mens ter Wereld. Daarin namen de 34 beste kandidaten uit 10 jaar Slimste Mens het tegen elkaar op. De tien beste zagen we terug in de finaleweken, waar vandaag dus een einde aan kwam. Na een spannende finale ging Danira uiteindelijk met de overwinning aan de haal.

Drie kandidaten

Dat presentator Bart Cannaerts pas ging terugkeren in de grote finale, dat was al even bekend. Hij kwam in de ‘normale’ weken namelijk al aan 17 afleveringen, waarmee hij het record van Ella Leyers (18 afleveringen) net niet kon breken.

Naast hem nam presentatrice Danira Boukhriss Terkessedis plaats. Zij kwam aan 12 afleveringen en moest het programma verlaten omdat de finaleweken gingen beginnen. Danira kwam dus gisteren als voorlaatste terug en versloeg gisteren Delphine Lecompte in het finalespel.

Als derde maakte (dus) ook Liesbeth Van Impe kans op de overwinning. Zij kwam begin deze week als vierde laatste terug in het spel en kon de laatste drie afleveringen winnen. Op vlak van matchritme was zij dus topfavoriet.

Eén winnaar

Maar die rol kon Liesbeth niet waarmaken. Uiteindelijk eindigde het spel voor haar al voor de finale. Daardoor kwamen Bart (met 411 seconden) en Danira (met 287 seconden) dus tegenover elkaar te zitten in het allerlaatste spel.

Daarin ging het lang gelijk op, maar liet Bart zich uiteindelijk iets te veel zakken bij een vraag over Olympische godinnen. Daarna had Danira genoeg aan één goed antwoord, wat ze ook gaf.

Danira Boukhriss Terkessidis kroont zich zo dus Allerslimste Mens ter Wereld. “Het was een strijd der titanen”, klonk het bij Erik Van Looy. Uiteindelijk ontving Danira de oorkonde van de jury, Jeroom en Jennifer Heylen.

Bekijk de grote finale hier:

Bekijk de overhandiging van de oorkonde hier:

Meer
Lees meer...