‘De Allerslimste Mens ter Wereld’: Hoe deed Bart Cannaerts het tijdens zijn vorige deelname?

Vanavond is het weer tijd voor de derde aflevering van De Allerslimste Mens ter Wereld van deze week. Daarin nemen Eva De Roo en Jelle Cleymans het op tegen komiek en presentator Bart Cannaerts. Cannaerts deed eerder al mee in 2012. Jelle De Beule en Rik Verheye nemen vanavond plaats achter de jurytafel.

We zitten in het midden van de tweede week van De Allerslimste Mens ter Wereld. Vorige week zijn er al enkele grote namen de revue gepasseerd, waaronder Ella Leyers en Gert Verhulst, en ook deze week zijn er al twee sterke kandidaten gesneuveld. Zowel Jonas Geirnaert als Delphine Lecompte zijn de afgelopen dagen al uitgeschakeld. Gisteren won nieuwkomer Jelle Cleymans de aflevering en versloeg Eva De Roo Lecompte in de finale. Vanavond maakt Bart Cannaerts zijn intrede.

Bart Cannaerts

Niemand die De Slimste Mens ter Wereld beter kent als komiek en presentator Bart Cannaerts. Hij deed in 2012 zelf mee, zetelde nadien vaak in de jury én presenteerde vorig seizoen zelfs enkele afleveringen. Maar nu keert hij, na tien jaar, dus terug als kandidaat.

En daar zal hij zichzelf moeten bewijzen. In de editie van 2012 scoorde hij in eerste instantie namelijk maar gemiddeld. Hij kwam aan vier deelnames, waarvan hij er drie won. In zijn vierde aflevering bleken presentatrice Sofie Lemaire en politica Meyrem Almaci te sterk. Toch mocht Cannaerts terugkeren in de finaleweken, waar hij als eerste zijn comeback maakte.

Daarna kende hij een zeer sterk parcours, maar latere winnaar Tomas Van Den Spiegel bleek in die voorlaatste aflevering zijn te sterk. Uiteindelijk werd hij dus vierde, na Van Den Spiegel, onbekende Vlaming Magali Cobbaert en presentator Otto-Jan Ham. Uit dat lijstje zal alleen Ham ook dit seizoen nog te zien zijn.

Jury

Naast Eva De Roo, Jelle Cleymans en Bart Cannaerts zullen ook Rik Verheye en Jelle De Beule vandaag te zien zijn. Verheye was eerder al eens te zien in de jury, voor De Beule is het de eerste keer. De twee kennen elkaar ondertussen al een tijdje, maar door Nonkels is die band nog aangesterkt.

Het duo maakt dan ook ijverig gebruik van De Slimste Mens om de kijkers nog eens mee te nemen naar het ‘verre’ West-Vlaanderen door allebei hun Nonkels-accent op te zetten en een tipje van de sluier op te lichten over het tweede seizoen. Het belooft alleszins een gezellig onderonsje te worden.

Bekijk de preview hier:

De Allerslimste Mens ter Wereld is van maandag tot donderdag om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...