‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ maakt officieel deelnemers van aankomende seizoen bekend, met zeven ex-winnaars

Dat De Allerslimste Mens ter Wereld dit jaar terugkeert, was eerder al bekend. En ook zowat alle andere belangrijke informatie van deze speciale editie bereikte ons de voorbije weken al via allerhande wegen. Maar liefst 33 gerenommeerde kandidaten keren vanaf 5 september 2022 terug om onderling uit te maken wie nu echt de slimste mens was van de afgelopen tien seizoenen.

De eerste geruchten dat we in 2022 een speciale editie zouden krijgen van De Slimste Mens ter Wereld, dateren al van kort na afloop van het vorige seizoen. Bovendien vieren we dit jaar met het twintigste seizoen een jubileumeditie van het programma. Het is ook exact tien jaar geleden dat Bert Kruismans zich mocht kronen tot eerste Allerslimste Mens ter Wereld.

33 topkandidaten

Niet veel later begonnen ook enkele kandidaten zich te verspreken en dus gaf Play4 zijn plannen al snel toe. De voorbije maanden waren de programmamakers dan ook druk in de weer om de vele deelnemers van de voorbije tien jaar te bestuderen en de groep te reduceren tot 33 topkandidaten.

Daarmee zitten ook maar liefst zeven ex-winnaars. Alleen Tomas Van Den Spiegel (2012), Adil El Erbi (2014) en Catherine Van Eylen (2020) kunnen er om diverse redenen niet bij zijn. Die laatsten won De Slimste Mens ter Wereld trouwens tijdens hun tweede kans in het programma, en wil nu dus op een hoogtepunt eindigen. Tom Waes, Peter Van de Veire en Lieven Scheire deden jaren geleden ook al eens mee, maar lijken dat niet als een reden te zien om af te zeggen voor een derde bezoek aan de quizstoelen van Erik Van Looy.

Zes van de zeven ex-winnaars van De Slimste Mens ter Wereld die dromen van de ultieme eretitel:

Eenzaat uit 2014 …

Opvallend bij de deelnemers is ook dat er maar één ex-kandidaat uit 2014 terugkeert, namelijk Gert Verhulst. Hij verloor die editie de finale tegen Adil El Arbi, die door zijn drukke werkschema en zijn verblijf in Hollywood niet kan meedoen. Tweede werd toen Bart De Pauw, die om de gekende redenen niet meer op tv gevraagd wordt. Maar ook andere sterke kandidaten zoals Marc-Marie Huijbregts, Sven De Leijer en Kirsten Lemaire zien we niet terug.

… grootste delegatie uit 2013

Het best vertegenwoordigde jaar is 2013. Daarvan keren maar liefst vijf kandidaten terug voor De Allerslimste Mens ter Wereld, waaronder het volledige podium. In 2013 klopte Gilles De Coster namelijk Jelle Cleymans en de verrassende Nederlander Prem Radhakishun.

Ook van heel wat andere jaren wist Play4 alle drie de finalisten opnieuw te motiveren. Zo kan 2015-winnaar Tom Waes opnieuw Danira Bourkhriss Terkessidis en Kobe Ilsen tegenkomen. Gilles Van Bouwel, winnaar in 2016, neemt het mogelijk opnieuw op tegen Eva De Roo en Olga Leyers. Wie zich de beelden van die finales nog herinnert, mag er zeker van zijn dat Danira en Olga supergemotiveerd zullen zijn om iets goed te maken. Ook Lieven Scheire ziet de verliezende finalisten uit 2019 terug, met Thomas Huyghe en Astrid Stockman.

De outsiders

Met Bart Cannaerts (2012), Jeroom (2013), Lisa Smolders (2013), Jonas Geirnaert (2016), Joke Emmers (2017), Boris Van Severen (2018), Rani De Coninck (2018), Lotte Vanwezemael (2019), Liesbeth Van Impe (2020) en Tine Embrechts (2021) zijn ook tien kandidaten van de voorbije jaren teruggevraagd die nog nooit de slotaflevering haalden. Uit testen zou echter moeten blijken dat ook zij niet kansloos zijn in De Allerslimste Mens ter Wereld.

Bekijk hier de andere deelnemers van De Allerslimste Mens ter Wereld:

De Allerslimste Mens ter Wereld is vanaf 5 september 2022 om 21 uur te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...