Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah reageren op cancel ‘Batgirl’

Warner Bros. maakte gisteren bekend dat de film Batgirl niet zal verschijnen. De opnames van de film waren al achter de rug en de film werd op dit moment gemonteerd. Het nieuws kwam als een verrassing voor de fans, maar ook de cast en crew van de film viel volledig uit de lucht. Verschillende medewerkers van Batgirl, waaronder het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah reageerden nu op het nieuws.

Compleet onverwacht liet Warner Bros. gisteren weten dat Batgirl geen release zal krijgen. De film zal dus niet verschijnen in de cinemazalen en ook niet op streamingdienst HBO Max. Nochtans zat de film al in de montagefase en leek alles op schema te zitten voor een release dit najaar. Toch besloot Warner Bros. plots de stekker uit het project te trekken en zo 90 miljoen dollar (88,5 miljoen euro) weg te gooien.

Batgirl

Batgirl volgt het verhaal van Barbara Gordon en haar weg naar een superheldenstatus. De rol van Barbara was weggelegd voor Leslie Grace, die vorig jaar al te zien was in In The Heights van Lin-Manuel Miranda. Ook Michael Keaton stond op de set van de nieuwe film. Hij zou de rol van Batman hernemen, maar die terugkeer zal dus niet te zien zijn.

De film zou normaal gezien dit jaar nog verschijnen, maar door herstructureringen binnen Warner Bros. is die release op de valreep gesneuveld. Het bedrijf zou namelijk een nieuwe visie hebben ontwikkeld omtrent DC-films en de streamingdienst HBO Max. En daar zou Batgirl niet in passen.

Adil en Bilall: “Bedroefd en in shock”

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah deelden hun statement via Instagram. Daarbij lieten ze weten dat ze “bedroefd en in shock” waren door het nieuws dat hun film geschrapt werd. “We kunnen het nog steeds niet geloven. Als regisseurs is het cruciaal dat ons werk getoond wordt aan het publiek. En hoewel de film nog lang niet klaar was, hoopten we dat fans over de hele wereld de kans hadden gekregen om de film te zien en zelf hun oordeel te vellen. Misschien, als God dat wil, zullen ze dat ooit wel kunnen.”

Vervolgens bedankte het duo het team dat verantwoordelijk was voor de film. “Onze geweldige cast en crew deden een verbluffende job en werkten zo hard om Batgirl tot leven te wekken. We zijn voor altijd dankbaar dat we deel konden uitmaken van het team. Het was een droom om samen te werken met geweldige acteurs als Michael Keaton, JK Simmons, Brendan Fraser, Jacob Scipio, Corey Johnson, Rebecca Fronts en vooral de excellente Leslie Grace. Zij speelde Batgirl met zoveel passie, toewijding en menselijkheid.”

“Hoe dan ook was het, als grote Batman-fans van toen we klein waren, een privilege en een eer om deel uit te maken van de DCEU (DC Extended Universe, red.), ook al was het maar voor een kort moment. Batgirl for life!”

Bekijk hier het statement dat Adil en Bilall deelden op Instagram:

Leslie Grace: “Wees je eigen superheld”

Ook hoofdrolspeelster Leslie Grace reageerde al op het nieuws. Zij deed dat net zoals Adil en Bilall via Instagram. De actrice deelde enkele foto’s en video’s vanop de set met de boodschap: “Liefste familie! In de nasleep van het recente nieuws over onze film Batgirl wil ik zeggen dat ik trots ben op de liefde, het harde werk en de inzet van onze geweldige cast en crew tijdens de afgelopen 7 maanden.”

“Ik ben vereerd dat ik mocht werken met deze grootheden en dat ik vriendschappen voor het leven kon maken! Aan elke Batgirl-fan: ‘Bedankt voor de liefde en het vertrouwen. Dankzij jullie kon ik de cape aandoen en mijn eigen superheld worden! helden en I feel blessed to have worked among absolute greats and forged relationships for a lifetime in the process! To every Batgirl fan – THANK YOU for the love and belief, allowing me to take on the cape and become, as Babs said best, “my own damn hero!” 
#Batgirl for life! 🦇

Meer
Lees meer...