Adil El Arbi en Bilall Fallah mogen ex-Batman Michael Keaton opnieuw verwelkomen in ‘Batgirl’

Het gaat hard voor Adil El Arbi en Bilall Fallah, want de twee Belgische regisseurs mogen binnenkort de film Batgirl regisseren. En dat is nog niet alles, want net werd bekendgemaakt dat acteur Michael Keaton (70) ook voor deze DC-film zijn rol als Batman zal hernemen. Keaton keert daarmee terug voor een tweede film, nadat hij ook al in The Flash te zien zal zijn. Beide films zullen op HBO Max verschijnen.

Als je aan fans vraagt wie nu de échte Batman/Bruce Wayne is, dan zullen velen je overtuigen van het feit dat het Michael Keaton is. De acteur speelde de rol van Bruce Wayne voor het eerst in 1989, in Batman van Tim Burton. Daarna speelde hij ook nog in Batman Returns, uit 1992. In volgende films werd de acteur vervangen door onder andere Christian Bale, die binnenkort in het Marvel Cinematic Universe (MCU) te zien zal zijn, en Ben Affleck. Volgend jaar komt ook The Batman uit met acteur Robert Pattinson in de rol van Batman. Toch zal ook Michael Keaton in 2022 terug te zien zijn als Bruce Wayne.

Batgirl

De eerste film waarin Keaton opnieuw als Batman zal opduiken, wordt The Flash. Een film geregisseerd door Andy Muschietti, die het verhaal van Barry Allen (The Flash) vertelt. Hij reist terug in de tijd om een bepaalde gebeurtenis te voorkomen, wat voor heel wat verwarring op zijn eigen tijdslijn zorgt. In die film is naast Keaton ook nog een andere Batman te zien, want ook Ben Affleck herneemt er zijn rol.

Het eindigt daar niet voor Michael Keaton, want de 70-jarige Amerikaanse acteur krijgt ook een rol in Batgirl. Die film wordt geregisseerd door onze eigen Belgische trots Adil El Arbi en Bilall Fallah, en zal exclusief op HBO Max (bij ons waarschijnlijk op Streamz) te zien zijn. Batgirl volgt het verhaal van Barbara Gordon en haar weg naar een superheldenstatus. De rol van Barbara is weggelegd voor Leslie Grace, die eerder dit jaar al te zien was in In The Heights van Lin-Manuel Miranda. Daarnaast doet ook acteur J.K. Simmons mee, als vader van Barbara Gordon. Wanneer de film precies uitkomt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...