Michael Keaton zal Batman spelen in ‘The Flash’

30 jaar na zijn rol als Batman kruipt Michael Keaton weer in de huid van de gemaskerde superheld. Al zal hij de stunts wellicht aan iemand anders overlaten.

In 1989 speelde de Amerikaanse acteur Michael Keaton als Batman (Bruce Wayne) in de gelijknamige film van Tim Burton. Nu, meer dan 30 jaar later, keert hij terug naar de rol waar het voor hem eigenlijk allemaal begon. De Amerikaan Ezra Miller zal de hoofdrol spelen als The Flash (Barry Allen).

Covid-19 beslist alles

Er werd eerst verkondigd dat Keaton vorig jaar al aan het praten was over de rol. Door Covid-19 wou Keaton weliswaar geen risico’s nemen en aanvankelijk de rol niet aannemen. “Om eerlijk te zijn, weet je wat me het meest zorgen baart?”, vroeg Keaton aan website Deadline. “Covid-19. Ik houd mijn oog meer op de Covid-19-situatie in het Verenigd Koninkrijk dan wat dan ook. Hoe die situatie verloopt, zal alles beslissen. Dat is de reden waarom ik hier leef op mijn 17 hectares, weg van iedereen. Omdat ik me echt zorgen maak over de situatie. Ik kijk naar de projecten en vraag me af of ik eraan zal sterven. Als dat niet zo zou zijn, dan kunnen we praten.”

Moord op moeder The Flash voorkomen

Andy Muschietti zal de film regisseren. In de film zullen we terug in de tijd gaan om de moord op Barry Allen zijn moeder te voorkomen. In dat verleden komt hij in een universum terecht dat beschermd wordt door Batman. DC Films plant dat de film op 4 november 2022 in de zalen zal komen.

Michael Keaton heeft ondertussen al meer dan zijn strepen verdient in de filmwereld. Hij won onder andere een Golden Globe en drie Screen Actor Guild Awards. Twee van de films waar hij de hoofdrol in speelde, Spotlight en Birdman, wonnen de Oscar voor beste film.

Meer
Lees meer...