‘Batgirl’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah krijgt geen release, Warner Bros. gooit miljoenen in de vuilbak

Slecht nieuws voor de fans van DC, want Warner Bros. en HBO hebben de stekker uit de film Batgirl getrokken. Die beslissing werd gisteren bekendgemaakt en zou te maken hebben met andere prioriteiten binnen het bedrijf. De opnames van Batgirl zaten er echter al op.

De nieuwste film van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zal niet te zien zijn in de bioscoop of op HBO Max. Dat nieuws maakte Warner Bros. gisteren bekend. De opnames van Batgirl zaten er al even op en ook de montage zou, volgens Deadline, bijna klaar geweest zijn. Toch beslist het bedrijf om de film nu in de koelkast te zetten. Door dat te doen gooit Warner Bros. meteen ook miljoenen dollars in de vuilbak.

Batgirl

Batgirl volgt het verhaal van Barbara Gordon en haar weg naar een superheldenstatus. De rol van Barbara was weggelegd voor Leslie Grace, die vorig jaar al te zien was in In The Heights van Lin-Manuel Miranda. Ook Michael Keaton stond op de set van de nieuwe film. Hij zou de rol van Batman hernemen, maar die terugkeer zal dus niet te zien zijn.

De film zou normaal gezien dit jaar nog verschijnen, maar door herstructureringen binnen Warner Bros. is die release op de valreep gesneuveld. Het bedrijf zou namelijk een nieuwe visie hebben ontwikkeld omtrent DC-films en de streamingdienst HBO Max. En daar zou Batgirl, volgens Deadline, niet bij passen.

Budget

Door het schrappen van de film gooit Warner Bros. wel 90 miljoen dollar (zo’n 88 miljoen euro) in de vuilbak. Initieel kreeg de productie een budget van 80 miljoen dollar (zo’n 78 miljoen euro), maar die werd dus met 10 miljoen dollar (9,8 miljoen euro) overschreden.

In vergelijking met andere DC-films als The Batman, met een budget van 185 miljoen dollar (zo’n 181 miljoen euro), en Suicide Squad, met een budget van 175 miljoen dollar (171 miljoen euro), is dat nog relatief weinig. Maar volgens The Hollywood Reporter zou Batgirl een lowbudgetfilm moeten geweest zijn, wat het uiteindelijk dus niet geworden is. Of dat ook een van de redenen was om de film te schrappen, is niet zeker. Warner Bros. heeft namelijk nog niet officieel gereageerd op het nieuws.

Meer
Lees meer...