Wie is Liesbeth Van Impe in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Liesbeth Van Impe is de volgende kandidaat die haar kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld. En het is er eentje om voor op te letten, want ze is namelijk hoofdredacteur bij de krant Het Nieuwsblad en de vorige hoofdredacteur die te zien was in De Slimste Mens, Peter Vandermeersch, schopte het tot in de finale.

We naderen het einde van het 18de seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Nog maar een handjevol deelnemers moet nog aan bod komen. Een daarvan is Liesbeth Van Impe, de hoofdredactrice van Het Nieuwsblad en zij wordt er zeker eentje om voor uit te kijken.

Journaliste

Liesbeth Van Impe begon haar carrière als journaliste bij de krant De Morgen in 2004. In 2009 maakte ze de overstap naar Het Nieuwsblad waar ze meteen aangesteld werd als chef politiek.

Binnen die functie werd ze in 2011 gepromoveerd tot hoofdredacteur politiek. En sinds 2013 is Liesbeth Van Impe samen met Pascal Weiss hoofdredacteur van Het Nieuwsblad.

Columniste en boekenauteur

Naast haar job als hoofdredactrice bij Het Nieuwsblad schrijft Liesbeth ook een column voor de Waalse krant Le Soir. In die column, ‘Stoemp Flamand’ genoemd, geeft ze samen met vier andere Vlamingen een update van de Nederlandstalige kant van de taalgrens.

Eerder dit jaar bracht Liesbeth ook haar eerste boek uit. In Chemodag is de beste dag van de week vertelt ze over haar eigen ervaringen als borstkankerpatiënt. Liesbeth kreeg in juli 2019 te horen dat ze leed aan borstkanker. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten. Zo gaf ze haar tumor de naam Toby De Tumor en ging ze de strijd met hem aan. En met succes, want in maart dit jaar kreeg Liesbeth haar laatste bestraling. In oktober bracht ze haar boek uit met haar ervaringen van 9 maanden “in kankerland”.

Kan Liesbeth Van Impe De Slimste Mens ter Wereld worden?

Elke kandidaat van De Slimste Mens ter Wereld krijgt voor zijn of haar eerste deelname de vraag of ze zichzelf zien winnen. “Ik zou heel graag De Slimste Mens ter Wereld worden”, zo klinkt het bij Liesbeth. “Maar ik denk dat je daar ook heel veel geluk voor moet hebben. Dus het zal er toch van afhangen of de vragen mij een beetje liggen.”

Liesbeth is toch vooral bang van sportjournaliste Catherine Van Eylen. “Omdat ik niet goed ben in sportvragen en ik denk dat zij alles over sport weet.” Maar als journaliste met een passie voor politiek wil ze toch vooral graag winnen van Sp.a-voorzitter Conner Rousseau.

Om zich voor te bereiden op haar deelname heeft Liesbeth veel gespeeld op de app van De Slimste Mens. “Ik had eerst grote plannen om mij voor te bereiden, maar daar had ik uiteindelijk geen tijd voor, zoals ongeveer iedereen vrees ik. Maar ik heb heel veel op de app gespeeld. ’s Avonds als ik thuiskwam dan heb ik op de app zitten oefenen. Ik hoop dat dat genoeg zal zijn. In de app ging het soms heel goed, maar ik vrees dat het vandaag toch een beetje anders is.” Het volledige interview kan je hier bekijken.

Bekijk hier de volledige lijst met deelnemers van De Slimste Mens 2020.

Meer
Lees meer...