‘De Slimste Mens ter Wereld’ stelt kandidaten voor

Binnenkort begint Erik Van Looy opnieuw aan zijn zoektocht naar De Slimste Mens ter Wereld. En daar heeft hij natuurlijk ook kandidaten voor nodig. En die zijn nu allemaal bekendgemaakt in retro tekeningen met een speciale titel.

Van politici tot rappers en voetballers, voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld selecteerde Erik Van Looy opnieuw een uiteenlopende groep kandidaten. Durf jij al een gokje te wagen wie van deze 34 er dit jaar met de overwinning naar huis gaat?

Alina Churnikova, 21, “The Sneaky Saboteur

DSMTW Alina Churnikova
VIER

De 21-jarige studente Alina Churnikova was tot vorig jaar nog een doodgewone studente, maar nu kennen we haar natuurlijk allemaal als de mol uit het laatste seizoen van het programma. Ze was de jongste mol ooit, maar kan ze ook de jongste winnaar van De Slimste Mens ter Wereld worden?

Ben Crabbé, 57, “The Blokken Bloke

DSMTW Ben Crabbé
VIER

Ben Crabbé stond eigenlijk niet op de deelnemerslijst voor De slimste Mens, maar de drummer/presentator komt viroloog Marc Van Ranst vervangen. De presentator van Blokken was al te zien in het allereerste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Toen greep hij met z’n tweede plaats net naast de overwinning. Deze keer moet hij het dus maar een beetje beter doen om met titel naar huis te gaan. Ben Crabbé presenteert al 26 jaar lang de quiz Blokken dus moet hij ondertussen toch wel al elke quizvraag uit het hoofd kennen. Een grote kanshebber voor de overwinning dus.

Bie Baert, 56, “The Delightful Dealmaker

DSMTW Bie Baert
VIER

Antiquair Bie Baert kan je kennen uit het programma Stukken van Mensen op VIER, daarin is ze een van de kopers die probeert om unieke stukken op de kop te tikken. Bie kan onderhandelen als de beste, dus kan ze misschien Erik wel zo ver krijgen om een fout antwoord goed te keuren. Eentje om voor uit te kijken dus.

Catherine Van Eylen, 49, “The Spicy Sport Reporter

DSMTW Catherine Van Eylen
VIER

VRT-sportanker Catherine Van Eylen had normaal gezien vorig seizoen al meegedaan met De Slimste Mens ter Wereld, maar een val met de fiets stak daar toen een stokje voor. Het is niet de eerste deelname voor Catherine, want in 2007 was ze al te zien in het zesde seizoen van de reeks. Toen hield ze het maar twee afleveringen vol. In 2018 nam Catherines echtgenoot Wouter Vandenhaute deel. Hij kon toen vier afleveringen blijven waardoor hij de finaleweken haalde. Kan Catherine het dit jaar beter doen dan haar man?

Celine Van Ouytsel, 23, “The Marvelous Miss

DSMTW Celine Van Ouytsel
VIER

Celine Van Ouytsel is misschien wel de opvallendste kandidate van het jaar. Celine is namelijk de huidige Miss België. Missen worden vaak gezien als domme blondjes die enkel enkel gekozen worden voor hun uiterlijk. Maar Celine wil het tegendeel bewijzen. Met haar rechtendiploma op zak wil ze nu ook tonen dat ze over een flinke portie algemene kennis beschikt. Dat belooft.

Chibi Ichigo, 22, “The Sassy Strawberry

DSMTW Chibi Ichigo
VIER

Jong muzikaal talent Chibi Ichigo zal ook te zien zijn in de quiz op VIER. Zij werd geboren in Rusland, maar verhuisde als peuter naar België. Ze rapt in het Russisch en het Nederlands, dus kunnen zij en mol Alina elkaar stiekem antwoorden doorfluisteren in het Russisch. Je kan Chibi onder andere kennen kennen van haar hits Poka en Verkeerde Bocht.

Conner Rousseau, 27, “The Slick Socialist

DSMTW Conner Rousseau
VIER

Kersvers sp.a-Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zal proberen om zich in De Slimste Mens ter Wereld te bewijzen. Met zijn 27 lentes is Conner Rousseau de jongste socialistische voorzitter ooit en die jeugdigheid leverde hem al verschillende krantenkoppen op. Zo verscheen de twintiger met sneakers bij de koning, misschien omdat hij z’n kostuumschoenen spaarde voor De Slimste Mens ter Wereld?

Delphine Lecompte, 42, “The Naughty Letter Lover

DSMTW Delphine Lecompte
VIER

Delphine is dichteres en columniste bij het weekblad HUMO. Grote namen als Herman Brusselmans, Jan Decleir en Erik Van Looy zelf lieten al weten dat ze grote fan zijn van Delphine, dus is het tijd om haar voor te stellen aan het grote publiek.

Dvtch Norris, 27, “The Wondrous Wordsmith

DSMTW Dvtch Norris
VIER

Onbewust heb je Dvtch Norris de laatste tijd al vaak gehoord, want hij spreekt de nieuwe reclame van Coca-Cola in waarin hij onder andere “social distance neemt van negativiteit”. Waar de rapper absoluut geen social distance wil nemen, is de titel van Slimste Mens ter Wereld. Dvtch Norris, die eigenlijk Fahad Seriki heet, zou zo maar eens de eerste rapper kunnen worden die het programma wint.

Ella Leyers, 32, “La Bella Gazella

DSMTW Ella Leyers
VIER

We wisten al een tijdje dat actrice Ella Leyers ging deelnemen aan De Slimste Mens ter Wereld. Zij wordt de derde uit het geslacht Leyers die haar kans waagt. En daarbij heeft ze grote schoenen te vullen, want haar vader Jan Leyers haalde in het vierde seizoen van De Slimste Mens de finaleweek en haar zus Olga werd in 2016 derde. Word Ella de derde Leyers die de finale van De Slimste Mens ter Wereld haalt?

Els de Schepper, 54, “The Ginger Jokester

DSMTW Els de Schepper
VIER

Ook Els de Schepper waagt dit jaar haar kans. De actrice/cabaretière/schrijfster/zangeres is een rasechte entertainer. Binnen enkele maanden komt Els met een nieuwe onewomanshow Els de Schepper ziet ze vliegen, maar eerst moet ze zich dus nog eens bewijzen in De Slimste Mens ter Wereld.

Fatma Taspinar, 37, “The Clever Anchorwoman

DSMTW Fatma Taspinar
VIER

Nieuwsanker Fatma Taspinar zit natuurlijk altijd met haar neus bovenop het nieuws. Daardoor moeten die actualiteitsvragen in De Slimste Mens ter Wereld kinderspel zijn voor haar. Maar er komt natuurlijk veel meer kijken bij de quiz. Fatma was al een keertje te zien in het programma in 2014. Toen sneuvelde ze al in haar eerste aflevering. Haalt ze deze keer wel de tweede aflevering?

Frank Lammers, 48, “The Undercover Dutchman

DSMTW Frank Lammers
VIER

Elk seizoen zijn er ook wel enkele Nederlanders te zien in De Slimste Mens ter Wereld en dat is ook dit jaar niet anders. De eerste Nederlander is Frank Lammers, hij is een acteur en regisseur, die je ook in ons land kan kennen. Frank speelde namelijk de rol van drugsbaron Freddy Bouman in de Eén-reeks Undercover.

Gene Thomas, 48, “The Charming Prince

DSMTW Gene Thomas
VIER

Party people put your hands in the air“, want Gene Thomas neemt dit jaar deel aan De Slimste Mens ter Wereld. In de nineties was Gene nog de helft van X-Session, maar nu brengt hij al enkele jaren romantischere liedjes als soloartiest. Wij zijn alvast benieuwd of hij “on and on and on” zal kunnen gaan in de afleveringen van De Slimste Mens.

Hans Vanaken, 28, “The Long Tall Golden Shoe Boy

DSMTW Hans Vanaken
VIER

Normaal was Hans Vanaken twee jaar geleden al te zien in De Slimste Mens ter Wereld, maar de voetballer werd toen opgeroepen voor het nationale elftal, waardoor hij vervangen kon worden. Dit jaar neemt hij dus wel degelijk deel en zal hij z’n best doen om het stereotiepe beeld van de “domme voetballer” te doorbreken.

Jan Kooijman, 39, “The Divine Dancer

DSMTW Jan Kooijman
VIER

De tweede Nederlander die dit jaar z’n kans waagt is Jan Kooijman. We kennen de danser natuurlijk al jaren in ons land omdat hij al jurylid was van So You Think You Can Dance en Dancing with the Stars. Kan Jan de eerste Nederlandse winnaar van De Slimste Mens ter Wereld worden?

Jan Verheyen, 57, “The Movie Magician

DSMTW Jan Verheyen
VIER

Regisseur Jan Verheyen keert dit jaar al voor de derde keer terug in De Slimste Mens ter Wereld. Hij was in 2005 te zien in het vierde seizoen van het programma. Daar werd hij toen vierde na Wouter Deprez, Bart Peeters en David Davidse. In 2010 keerde hij toen nog eens terug voor De Allerslimste Mens ter Wereld, toen kon hij drie afleveringen in het spel blijven, wat niet genoeg was voor een plekje in de finaleweek. Wordt het derde keer goeie keer voor Jan Verheyen?

Jennifer Heylen, 28, “The Awesome Actress

DSMTW Jennifer Heylen
VIER

Actrice Jennifer Heylen is een opkomend talent. Ze was de laatste jaren al te zien in Phil Frisco en Loslopend Wild en zal binnenkort ook te zien zijn in de nieuwe reeks Instafamous. Jennifer – Jenny voor de vrienden – zal in De Slimste Mens ter Wereld de eer van de actrices hoog proberen te houden.

Jeroen Perceval, 42, “The Amazing Actor

DSMTW Jeroen Perceval
VIER

Jeroen Perceval is een van de meest gevraagde Vlaamse acteurs van het moment. Zo was hij onder andere te zien in Rundskop, Over Water, De Bende Van Jan de Lichte, De Dag en Tabula Rasa. Met de film Dealer maakt Jeroen dit najaar ook zijn regiedebuut. Blijkbaar is de acteur ook zeer bedrijvig in het oplossen van kruiswoordraadsels, iets dat hem in De Slimste Mens ter Wereld zeker wel zal kunnen helpen.

Kim Meylemans, 24, “The Sliding Skeleton

DSMTW Kim Meylemans
VIER

In 2018 leerde Kim Meylemans ons op de Olympische Spelen in Pyeongchang de sport Skeleton kennen. Ze eindigde daar op de 14de plaats, maar in De Slimste Mens ter Wereld gaat deze atlete uiteraard voor goud. Ze racet soms in snelheden van 140 kilometer per uur, maar nu is het de vraag of zo ook zo snel door DSMTW zal racen.

Kim Van Oncen, 37, “The Thirty-Something Lady

DWMTW Kim Van Oncen
VIER

Kim Van Oncen, die vooral bekend is voor haar rol in de VRT-reeks Dertigers, zal dit jaar haar kans wagen in De Slimste Mens ter Wereld. Kim is een echte zakenvrouw want naast haar carrière in acteren en vloggen heeft ze ook jaar eigen supermarkt.

Liesbeth Van Impe, 43, “The Empress of Press

DSMTW Liesbeth Van Impe
VIER

Liesbeth Van Impe is de hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Vorig jaar werd ze getroffen door een kwaadaardige tumor, die ze zelf de naam Toby gaf. Na een maandenlange strijd is ze ondertussen van haar Toby verlost. Liesbeth is dus een echte vechter en dat kan haar mogelijk ver brengen in De Slimste Mens ter Wereld.

Marie Verhulst, 25, “The Talking Dog Whisperer

DSMTW Marie Verhulst
VIER

Marie Verhulst was een van de eerste kandidaten die we leerden kennen. Het nieuwe baasje van Vlaanderens favoriete sprekende hond treedt zo in de voetsporen van haar vader Gert en broer Viktor. Die deden het allebei allesbehalve slecht. Gert werd zo in 2014 derde in het twaalfde seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Viktor hield het drie afleveringen uit in het zestiende seizoen.

Miguel Wiels, 48, “The Hit Machine

DSMTW Miguel Wiels
VIER

Miguel Wiels, aka het brein achter de nummers van K3 en Samson en Gert, zal dit jaar proberen te bewijzen of hij dat brein ook kan gebruiken voor algemene kennis. Miguel is al tien jaar getrouwd met Mega Mindy (Free Souffriau), opletten dus dat hij geen gadget geleend heeft om vals te spelen.

Noémie Wolfs, 31, “The Dreamy Nightingale

DSMTW Noémie Wolfs
VIER

Noémie Wolfs was jarenlang de frontvrouw van Hooverphonic, maar ondertussen doet ze het al enkele jaren als solozangeres. De dromerige nachtegaal, zoals DSMTW haar omschrijft, is dus een sterke en zelfstandige vrouw die zeker haar mannetje zal proberen staan in De Slimste Mens ter Wereld.

Nora Gharib, 27, “The Queen of the Screen

DSMTW Nora Gharib
VIER

We leerden Nora Gharib in 2015 kennen tijdens de zoektocht naar de nieuwe K3. Nora schopte het ver, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor Hanne, Klaasje en Marthe. De afgelopen jaren bleef de Antwerpse niet bij de pakken zitten. Zo was ze te zien als actrice in Patser en maakt ze ook haar eigen vlogs op YouTube. Later dit jaar zal ze ook te zien zijn in de VRT-reeks Black Out.

Patrick Lefevere, 65, “The Wolfpack Wizard

DSMTW Patrick Lefevere
VIER

We wisten natuurlijk al een tijdje dat wielerbaas Patrick Lefevere dit jaar te zien zou zijn in De Slimste Mens ter Wereld. De drijvende kracht achter de wielerploeg Deceuninck-Quickstep aka The Wolfpack is dit jaar de oudste deelnemer. Met zijn ploeg kon hij al heel wat titels winnen, maar deze keer wordt het een solorit voor Patrick Lefevere. Zal hij de klus ook in z’n eentje kunnen klaren?

Pedro Elias, 45, “The Catalan Cream

DSMTW Pedro Elias
VIER

Pedro Elias was dit voorjaar samen met Wesley Sonck te zien in De Container Cup en nu nemen de twee het tegen elkaar op in De Slimste Mens ter Wereld. Het is niet de eerste keer dat Pedro een worp doet naar de titel. In 2014 was hij al te zien in het programma. Toen kwam hij als laatste deelnemer in het spel en schopte hij het zo tot in de finaleweken waar hij wel meteen uitgeschakeld werd. Deze keer zal hij dus proberen om het toch minstens een aflevering langer vol te houden.

Peter De Graef, 62, “The Stagey Duke

DSMTW Peter De Graef
VIER

Peter De Graef is – hou je vast – acteur, auteur, regisseur en theatermaker. Aan die waslijst van titels wil hij nu nog De Slimste Mens ter Wereld toevoegen. Je kan Peter onder andere kennen als Michel uit De Bende van De Lichte of als Pol uit Den Elfde van den Elfde. Kijkers van Callboys kennen Peter dan weer als Hugo en de onsterfelijke quote: “Ik denk dat Sandra efkes niet kan praten, Hugo”.

Riadh Bahri, 32, “The High-flying Reporter

DSMTW Riadh Bahri
VIER

Journalisten doen het meestal sterk in De Slimste Mens ter Wereld. Dus is het nu de beurt aan VRT-reporter Riadh Bahri om zijn kans te wagen. Hij is gespecialiseerd in luchtvaart. De concurrentie begint dus best al wat te blokken op vliegtuigen en luchthavens, want anders maken ze bij zo’n vragen geen schijn van kans tegen Riadh.

Senne Misplon, 21, “The Real Sex Educator

DSMTW Senne Misplon
VIER

Met z’n 21 jaar is Senne samen met mol Alina dit jaar de jongste deelnemer van De Slimste Mens ter Wereld. In de documentairereeks M/V/X nam hij ons mee tijdens zijn eigen transitie. Nu is Senne woordvoerder van de vzw Wel jong, niet hetero en geeft hij vanuit zijn eigen ervaring lezingen en vormingen over gender en seksualiteit.

Serine Ayari, 29, “The Punchline Princess

DSMTW Serine Ayari
VIER

Serine Ayari is een naam die je misschien nog niet bekend in de oren klinkt, maar daar zal snel verandering in komen. De comédienne met Tunesische roots belooft een van de grappigste kandidaten van het seizoen te worden. Mensen aan het lachen brengen is haar beroep, maar daarnaast probeert ze mensen ook aan het denken te zetten. Eentje om voor uit te kijken dus.

Umi Defoort, 24, “The Beat Brewer

DSMTW Umi Defoort
VIER

Umi Defoort is de producer, beatmaker en vaste dj van Zwangere Guy. Maar tijdens de lockdown werkte hij aan zijn eerste soloplaat ‘UM!’. Umi is de zoon van jazzlegende Kris Defoort, maar hij maakt heel andere muziek dan zijn vader. Umi gaat resoluut voor vette hiphopbeats die vooral bij het jongere publiek in de smaak vallen. Een muzikaal genie is hij dus al zeker, nu nog kijken of hij ook De Slimste Mens ter Wereld kan worden.

Wesley Sonck, 42, “The Supreme Striker

DSMTW Wesley Sonck
VIER

Voormalig Rode Duivel Wesley Sonck, maakte eerder dit jaar z’n presentatiedebuut in De Container Cup en nu neemt hij het in De Slimste Mens ter Wereld onder andere op tegen co-presentator Pedro Elias. Wesley Sonck is natuurlijk een rasecht competiebeest, dus zal hij er ook alles aan doen om zo ver mogelijk te geraken in De Slimste Mens ter Wereld. In 2013 kon Wesley al eens een tweede aflevering halen, maar verder dan dat kwam hij toen niet.

De zoektocht naar De Slimste Mens ter Wereld gaat van start op maandag 12 oktober op VIER.

Meer
Lees meer...