Wie is Thomas Huyghe uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

Thomas Huyghe is een naam die misschien niet meteen een belletje doet rinkelen. Trouwe kijkers van De Ideale Wereld kennen hem natuurlijk al van zijn hilarische rubriekjes. Maar dat is lang niet het enige waar je de grappige tv-maker van kan kennen.

De nieuwkomer in De Slimste Mens ter Wereld is Thomas Huyghe. Je kan de 28-jarige tv-maker kennen van De Ideale Wereld, maar eigenlijk doet hij voor en achter de schermen nog heel wat meer.

Thomas Huyghe

Van opleiding is Thomas Huyghe animator. Hij studeerde Animatietechnieken aan het KASK in Gent. Daar maakte hij voor z’n eindwerk de driedelige reeks Het Lijden van de Jonge Wagner. En het is die reeks die hem uiteindelijk aan z’n eerste job bij de televisie helpen.

Jelle De Beule zag Het Lijden van de Jonge Wagner en tipte Thomas bij de redactie van De Ideale Wereld. Aanvankelijk werkte hij daar achter de schermen, maar na een tijdje verscheen Thomas ook in beeld. In verschillende rubrieken, waarvan DIW Sports ongetwijfeld de bekendste is. In die rubriek gaat Thomas Huyghe als zeer amateuristische sportjournalist interviews afnemen van sportvedetten.

Eigen programma

Na De Ideale Wereld kreeg Thomas Huyghe zelfs zijn eigen programma op VIER. In ’t Is Gebeurd ploeterde hij samen met door het rijke beeldarchief van VIER, voorganger VT4 en productiehuis Woestijnvis.

Het ging daarbij natuurlijk over een heel gevarieerd archief met heel goede, maar ook heel slechte programma’s. En die werden op de gekende – ietwat ongemakkelijke – stijl van Thomas Huyghe aan elkaar gepraat. Naast zijn eigen programma had Thomas ook een klein rolletje in De Dag.

Muzikaal verleden

Thomas was niet altijd bezig met animatie en televisie. Enkele jaren geleden waagde hij zo zijn muzikale kans in de eerste editie van de Studio Brussel-wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’. Daar was hij te zijn met zijn “lawaaipop”-band Ping Pong Tactics.

Uiteindelijk moesten ze – terecht – de duimen leggen voor Tout Va Bien, Soldier’s Heart en Rhinos Are People Too. Maar als het een wedstrijd om ter grappigste interview was geweest, dan waren ze wel met een dijk voorsprong gewonnen.

https://www.instagram.com/p/B4wvqI8nED5/

De Slimste Mens ter Wereld?

En nu is Thomas Huyghe dus te zien in De Slimste Mens ter Wereld. Of hij daar wel kan winnen valt dus nog af te wachten, want er zitten stevige tegenstanders op hem te wachten. Maar wij denken dat Thomas Huyghe niet onderschat mag worden, want bij De Ideale Wereld is hij natuurlijk elke dag bezig met de actualiteit. En een aanzienlijk deel van de vragen in De Slimste Mens ter Wereld gaat nog steeds over de recente ontwikkelingen in de wereld.

Zelf lijkt hij er alvast klaar voor. Want Thomas deelde al een foto uit z’n eerste aflevering op Instagram. Daarbij maakte hij vooral duidelijk dat hij géén T-shirt met een v-hals draagt, maar dat dat enkel zo lijkt door zijn microfoontje. Oké Thomas, da’s genoteerd.

Meer
Lees meer...