‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ keert volgend seizoen terug

Het twintigste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld wordt opnieuw een best of-editie. Voor deze jubileumeditie komt het programma namelijk met de tweede versie van De Allerslimste Mens ter Wereld. Dat seizoen zal in het najaar van 2022 te zien zijn op Play4.

Er waren al enkele tekenen aan de wand dat Woestijnvis voor het volgende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld iets speciaals in petto had. Zo is het niet enkel de twintigste jaargang, maar lieten de afgelopen tijd ook al enkele kandidaten weten dat Erik Van Looy hen had overtuigd door erop te wijzen dat volgend jaar een best of-editie wordt.

Opvolger van Bert Kruismans

Tot nu toe was het echter nog niet duidelijk of dat gewoon een verkoopspraatje was van de presentator of dat er echt meer aan de hand is. Het Laatste Nieuws bevestigt nu dat De Allerslimste Mens ter Wereld volgend seizoen terugkeert op televisie. In het jaar 2010 – 2011 was er al eens zo’n best of-versie te zien tijdens het negende seizoen van het programma, meteen ook de laatste keer dat de quiz uitgezonden werd op Eén. Bert Kruismans haalde het dat jaar voor Stany Crets en Eva Brems.

Het idee van De Allerslimste Mens ter Wereld is om de sterkste kandidaten van de afgelopen seizoenen terug te halen en het tegen elkaar te laten opnemen om te zien wie echt de slimste is. Zo keerden elf jaar geleden alle ex-winnaars en bijna alle voormalige finalisten terug, samen met enkele sterke spelers die tijdens hun respectievelijke seizoen op de vierde of vijfde plaats eindigden.

Ex-winnaars tegen elkaar

Wie aan deze nieuwe editie van De Allerslimste Mens ter Wereld zal deelnemen, is nog niet bekend. Vermoedelijk zal de redactie vooral kandidaten terughalen van de negen meest recente seizoenen. Zo mogen we ons waarschijnlijk verwachten aan een strijd tussen onder andere ex-winnaars Tomas Van Den Spiegel, Gilles De Coster, Adil El Arbi, Tom Waes, Gilles Van Bouwel, Xavier Taveirne, Peter Van de Veire, Lieven Scheire, Catherine Van Eylen en de winnaar van het huidige seizoen.

Meer
Lees meer...