‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie keert wanneer terug in finaleweken?

Vanaf maandag is het tijd voor de finaleweken in De Slimste Mens ter Wereld. Daarbij keren de negen beste spelers van het seizoen terug om te beslissen wie met de titel van De Slimste Mens ter Wereld naar huis mag en zo Catherine Van Eylen zal opvolgen.

Het is al verschillende keren gebeurd in het verleden, maar ook nu is het het geval. Omdat Lisbeth Imbo in de laatste aflevering voor de finaleweken Jan Verheyen naar huis speelde, is er maandag een extra plekje vrij en mag ook de negende in de ranking terugkeren. Daarnaast heeft Jean-Marc Mwema laten weten dat hij niet zal terugkeren, zijn planning laat het niet toe om deel te nemen. Daardoor keert dus eigenlijk de top 10 van dit seizoen terug.

Rechtstreeks geplaatst: Anne-Laure Vandeputte

Anne-Laure Vandeputte
Play4

Actrice Anne-Laure Vandeputte was de laatste deelnemer van het seizoen. Dat is een mes dat langs twee kanten snijdt, want je kan je door één overwinning al meteen plaatsen voor de finaleweken, maar je moet dan nog wel twee hele weken doorstaan tegen de beste spelers van het seizoen.

In het verleden is De Slimste Mens ter Wereld nog nooit gewonnen door een deelnemer die zich rechtstreeks plaatste voor de finaleweken, maar misschien brengt Anne-Laure daar dit jaar verandering in.

Maandag 13 december 2021: Acid (3 deelnames, 2 overwinningen) en Alexander Hendrickx (4 deelnames, 0 overwinningen)

Acid Alexander Hendrickx
Play4

Op maandag krijgen we dankzij Lisbeth Imbo niet een maar wel twee nieuwkomers. Acid en Alexander mogen daarbij zowel Lisbeth als Jean-Marc Mwema bedanken, want als Lisbeth in haar laatste aflevering afviel en Jean-Marc wel terugkeerde in de finale dan hadden beide heren naast een plaats in de finaleweken gegrepen.

YouTuber Acid is de enige die met 3 deelnames toch naar de finaleweken kan. Hij viel tijdens zijn deelname op door zijn Nederlands-West-Vlaamse accent, maar toonde ook dat hij van heel wat zaken op de hoogte is. Zal hij het ondanks z’n wildcard lang kunnen volhouden in de finaleweken?

De tweede die we op maandag al terug zien is hockeyspeler Alexander Hendrickx. Opvallend aan zijn deelname is dat hij nooit kon winnen, wel toonde hij zich een meester in het finalespel, waarbij hij enkele sterke deelnemers naar huis kon spelen door het tactisch aan te pakken. Dat is uiteraard handig in de finaleweken want in de laatste aflevering is het dat finalespel dat je moet winnen om De Slimste Mens ter Wereld te worden. Fun fact: Alexander en Acid namen het al eens tegen elkaar op. Toen speelde Alexander Acid naar huis.

Dinsdag 14 december 2021: Geert Meyfroidt (4 deelnames, 1 overwinning)

Geert Meyfroidt
Play4

Dinsdag is het de beurt aan intensivist Geert Meyfroidt om terug te keren. Hij hield het tijdens De Slimste Mens ter Wereld vier afleveringen lang vol waarvan hij enkel z’n eerste aflevering kon winnen. En nu zal de spoedafdeling het opnieuw even zonder hem moeten stellen.

Woensdag 15 december 2021: Steven Van Gucht (4 deelnames, 2 overwinning)

Steven Van Gucht
Play4

Viroloog Steven Van Gucht zal vanaf woensdag 15 december opnieuw even weg zijn uit de wereld van corona en de omikron-variant om zijn kans te wagen om De Slimste Mens ter Wereld te worden. Steven hield het vier afleveringen vol tijdens zijn deelname aan de quiz en wist daarvan twee afleveringen te winnen. Als hij De Slimste Mens wil worden zal hij het deze keer wel wat langer moeten uithouden, want de finale ligt nog zes afleveringen verder.

Donderdag 16 december 2021: Arjen Lubach (5 deelnames, 3 overwinningen)

Arjen Lubach
Play4

De laatste deelnemer die we terugzien in de eerste finaleweek is de Nederlander Arjen Lubach. Hij kan, als hij wint, geschiedenis schrijven in De Slimste Mens ter Wereld. Hij won namelijk eerder al de Nederlandse versie van het programma. Als hij nu ook de Vlaamse versie wint, wordt hij de eerste die daar ooit in slaagde.

Maandag 20 december 2021: Anthony Nti (6 deelnames, 0 overwinningen)

Anthony Nti
Play4

Net zoals Alexander Hendrickx wist ook Anthony Nti nooit een aflevering te winnen, maar dat betekent wel dat hij vijf keer het finalespel overleefde. Dat deed Anthony vooral door heel rustig te blijven. Onder het motto “Ik ga niet dood als ik naar huis ga” wist hij z’n zenuwen onder controle te houden en zo dus op zijn gemak vijf mensen naar huis te spelen.

Dinsdag 21 december 2021: Lisbeth Imbo (7 deelnames, 3 overwinningen)

Lisbeth Imbo
Play4

Lisbeth Imbo hield het zeven afleveringen vol, maar dat konden er eigenlijk nog veel meer worden. Ze werd namelijk nooit naar huis gespeeld. Dat betekent dat zij zeker een kanshebber is voor de eindwinst. Lisbeth kan daarbij vooral rekenen op een grote hoeveelheid parate kennis waarmee ze vaak nog enkele kernwoorden kan afsnoepen die andere deelnemers laten liggen. Wint er na Catherine Van Eylen dit jaar opnieuw een journaliste De Slimste Mens ter Wereld?

Woensdag 21 december 2021: Gloria Monserez (7 deelnames, 3 overwinningen)

Gloria Monserez
Play4

Omdat Ketnet-wrapster Gloria Monserez in haar zeven afleveringen meer seconden wist te verzamelen, eindigt zij op de tweede plaats boven Lisbeth Imbo. Gloria is met haar 20 jaar de jongste deelnemer in de finaleweken. Zij maakt daarmee ook kans om de jongste winnaar van De Slimste Mens ooit te worden. Gloria bewees tijdens haar deelname al dat haar jonge leeftijd er niet voor zorgde dat ze minder wist. In tegendeel, ze toonde dat ze van veel markten thuis is en haar zenuwen ook goed te baas kan.

Donderdag 23 december 2021: Merol (9 deelnames, 2 overwinningen)

Merol
Play4

De laatste die terugkeert, en bijgevolg ook de favoriete is voor de eindwinst, is de Nederlandse zangeres Merol. Zij wist het negen afleveringen lang vol te houden in De Slimste Mens ter Wereld en moest daarbij ook zeven keer de finale spelen. Net zoals Arjen Lubach kan ze de eerste Nederlandse winnaar van het programma worden.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag te zien rond 21.35 uur op Play4 en online op GoPlay.be.

Meer
Lees meer...