Wie is Geert Meyfroidt in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

Het is al tijd voor de vierde week De Slimste Mens ter Wereld en daarbij krijgen Belgian Lion Alexander Hendrickx en Child Focus-CEO Heidi De Pauw het gezelschap van een intensivist: Geert Meyfroidt. Wat zijn titel inhoudt en waar je hem van kan kennen, leggen we je hier graag uit.

De Slimste Mens krijgt er met Geert Meyfroidt een stevige deelnemer bij. Hij werkt namelijk als intensivist in het Universitair Ziekenhuis van Leuven en is daarnaast ook professor aan de KULeuven en voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde.

Intensivist

Geert Meyfroidt werkt als intensivist, dat betekent dat hij werkt op de afdeling intensieve zorg in het UZLeuven. Tijdens de coronacrisis verscheen Meyfroidt geregeld op televisie om te spreken over de situatie op intensieve zorg. Toch mocht hij dit jaar ook z’n plekje op intensieve zorg ook even verlaten om als arts mee te rijden in de Ronde van Vlaanderen. Vanuit de volgwagen met artsen reed hij zo dit jaar al voor de tweede keer op rij mee met de wielerwedstrijd.

Veel mensen verwachten natuurlijk dat een arts en professor een grote kans maakt om de quiz te winnen. Toch ziet hij zichzelf niet als een grote kanshebber. “Ik denk dat er nog nooit een professor gewonnen heeft. Wij weten gewoon heel veel van heel weinig.” Veel overtuigingskracht had Erik ook niet moeten gebruiken om Geert te overhalen om mee te doen met De Slimste Mens ter Wereld. “Eigenlijk zeggen mijn kinderen al heel lang: ‘Papa, daar moe je eens mee meedoen’. En toen kwam de uitnodiging, dus ik was heel blij en heb ook heel snel ‘ja’ gezegd.”

Bekijk hier het interview met Geert Meyfroidt voor zijn eerste deelname aan De Slimste Mens ter Wereld:

De Slimste Mens ter Wereld is van maandag tot en met donderdag te zien om 21.35 op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...