Wie is Alexander Hendrickx in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

Vanavond krijgen we het eerste mannenonderonsje in De Slimste Mens ter Wereld. YouTubefenomeen Acid en viroloog Steven Van Gucht nemen het daarbij op tegen een gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen in Tokio, Alexander Hendrickx. Dit is waar je hem van kan kennen.

De nieuwkomer in De Slimste Mens ter Wereld van vanavond heeft alvast één ding dat de andere deelnemers niet hebben: een olympische gouden medaille. Alexander Hendrickx maakte namelijk deel uit van de Red Lions toen ze deze zomer goud pakten op de spelen in Tokio. Kan Alexander ook goud pakken in De Slimste Mens ter Wereld?

Red Lions

Alexander Hendrickx is 28 en maakt als verdediger deel uit van de Red Lions, onze Belgische mannenhockeyploeg. Hij startte zijn hockeycarrière bij R. Antwerp HC en trok daarna naar KHC Dragons in Brasschaat. Daar speelde hij drie seizoenen lang tot hij recent de overstap maakte naar het Nederlandse Pinoké.

Als verdediger bij de Red Lions pakte Alexander in 2016 zilver op de Olympische Spelen in Rio en dit jaar goud op de spelen in Tokio. Op die spelen werd Hendrickx ook de topschutter van de competitie met 14 goals. Alexander Hendrickx wordt door velen gezien als de beste strafcornerspecialist ter wereld.

Naast hun succes op de Olympische Spelen, schopten de Red Lions het in 2018 ook tot wereldkampioen. De Belgische hockeymannen staan daarnaast al sinds januari 2021 op de eerste plaats in de wereldranglijst en werden eerder dit jaar derde op het Europees Kampioenschap.

Kan Alexander Hendrickx De Slimste Mens ter Wereld worden?

De vraag blijft natuurlijk of Alexander ook naast het hockeyveld kan imponeren. In zijn voorinterview laat Alexander weten dat Erik hem vroeg om deel te nemen toen ze elkaar tegenkwamen bij een voetbalwerdstrijd van Royal Antwerp FC. Daarbij moest Erik weinig overtuigingskracht gebruiken: “Ik heb vaak gekeken naar het programma en ik vond dat altijd wel leuk om te zien. In de zetel spelen is leuk, maar ik denk dat in het echt spelen nog plezanter is.”

Om zich voor te bereiden op z’n deelname heeft Alexander gespeeld op de De Slimste Mens ter Wereld-app, maar daarnaast omschrijft hij z’n voorbereiding als “niet zo goed”. Z’n ploegmaats hielpen hem wel door tijdens de training hier en daar een vraag op hem af te vuren.

Meer
Lees meer...