Wie is Acid uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

Gloria Monserez en Steven Van Gucht zijn een gouden tandem aan het worden in De Slimste Mens ter Wereld. Ze zitten al voor de derde keer naast elkaar, nadat ze Joachim Coens en Laura Tesoro naar huis speelden. Vandaag krijgen ze het gezelschap van Nathan Vandergunst, die beter bekend is als YouTuber Acid. Zal hij het wel overleven tegen Gloria en Steven?

Acid, die eigenlijk Nathan Vandergunst heet, is vooral bekend van YouTube, waar hij onder de naam Acid (later ACID 2) video’s maakt.

Acid

Nathan startte in januari 2013, toen hij dus amper 13 jaar oud was, zijn YouTubekanaal Acid. In 2019 overschreed hij de grens van 400.000 abonnees en was hij ook de grootste Nederlandstalige YouTuber. Acid komt uit Blankenberge, maar spreekt in zijn video’s een soort mengeling tussen West-Vlaams en Nederlands omdat hij ook veel Nederlandse fans heeft.

Acid moest in 2018 noodgedwongen van kanaal veranderen. Via zijn oorspronkelijke kanaal, Acid, kon hij namelijk geen inkomsten meer genereren. Dat kwam omdat zijn account drie strikes kreeg. Sindsdien deelt hij video’s op z’n tweede account ACID 2. Op dit moment heeft ACID 2 388.000 volgers op YouTube.

CeMi

Heel wat mensen zullen Acid echter kennen van zijn publieke ruzie met de YouTubers Céline en Michiel, kortweg CEMI. In de zomer van 2020 kreeg Acid het aan de stok met het duo. De aanleiding was een video van Acid, waarin hij aankondigde dat hij niet langer de populairste Vlaming was op YouTube. Hij was namelijk ingehaald door CEMI. In die video gaf hij z’n ongezouten mening over de video’s Céline en Michiel.

CEMI en hun vele fans konden niet lachen met zijn commentaar en rapporteerden de video van Acid. Daarom kreeg hij een zogenaamde strike van YouTube. Dat is een waarschuwing van het netwerk. Wanneer je drie strikes krijgt, kan je je account voorgoed verliezen. Acid heeft dat in het verleden al eens meegemaakt en is sindsdien voorzichting. In een nieuwe video reageerde Acid daarom verontwaardigd over de strike. “Twee volwassen mensen hebben m’n video gestriked omdat ik aan het cyberpesten ben. Ik heb m’n gepeperde mening gegeven over hun k*tlied. Dat is niet cyberpesten. Het is niet omdat ik iets niet goed vind, dat het pesten is. Dit is kritiek met een beetje satirische humor on the side. En dat mag blijkbaar niet.” In diezelfde video dreigde Acid ermee om beroep te doen op de COPPA-wetgeving. Die zegt dat je geen advertenties mag tonen in video’s gericht op jonge kinderen. En dat is het grootste doelpubliek van Céline en Michiel, die wél advertenties tonen in hun video’s.

Maar ook Céline en Michiel vochten terug. Zij deelden een emotionele video waarin ze aangaven dat ze haatberichten en doodsbedreigingen kregen na de video van Acid. YouTube besliste later om de strike van Acid in te trekken en zo haalde hij z’n gelijk. Maar begin dit jaar haalde Acid opnieuw uit naar CEMI, deze keer ging het over dierenmishandeling en broodfokkers. In de nasleep van deze heisa besloot Studio 100 om de CEMI-flyer, zoals de nieuwe attractie in het teken van het duo zou heten, te schrappen.

Bekijk hier de reactie van Acid op z’n strike:

Bekijk hier de reactie van Céline en Michiel:

Bekijk hier de video over broodfokkers:

Kan Acid De Slimste Mens ter Wereld worden?

De vraag is natuurlijk of de YouTuber De Slimste Mens ter Wereld kan worden. In een video, die hij vorige week deelde, probeerde hij het alvast eens uit. Hij speelde in een video een paar spelletje in de app van De Slimste Mens. En dat lukte niet helemaal zoals gehoopt.

Bekijk hier hoe hij het ervan afbracht:

Meer
Lees meer...