Wie is Gloria Monserez in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Het is al tijd voor de laatste aflevering van de eerste week van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin nemen Wiam en Jean-Marc Mwema het op tegen de jongste kandidate van dit seizoen, Gloria Monserez. Als Ketnetwrapster is ze vooral bekend bij het jongere publiek, maar oudere kijkers kunnen haar ook kennen van Studio Brussel of uit W817.

Gloria Monserez is de nieuwkomer van de dag in De Slimste Mens ter Wereld. Ze mag dan wel nog maar 20 jaar oud zijn, toch heeft ze al heel wat verwezenlijkt in haar leven.

Ketnet

Gloria startte haar carrière op de planken. In 2017, toen ze nog naar de middelbare school ging, stond ze al met het Leuvense theatergezelfscpa fABULEUS op de planken. Later datzelfde jaar zong ze op de feestelijkheden voor 150 jaar Leuvense stadsschouwburg. Een jaar later had ze haar eerste rol in een kortfilm te pakken.

Maar haar grote doorbraak kwam er in 2019. Toen werd ze een van de ‘helden’ uit het gelijknamige programma op Ketnet. Op 18 oktober 2019 won ze Wie wordt wrapper? en werd ze de nieuwe Ketnetwrapper. Fun fact: ze haalde het daarbij onder andere van Esther Nwanu, die we later nog te zien gaan krijgen in De Slimste Mens ter Wereld. Naast wrapster is Gloria ook lid van De KetnetBand.

Oudere Ketnetkijkers kunnen Gloria dan weer al veel langer kennen. Gloria was in 2002 namelijk al te zien in W817. Toen was dat niet als rapper, maar wel als het televisiedochtertje van haar eigen mama Machteld Timmermans, die in W817 Ellen speelde.

Acteerwerk en Studio Brussel

Sinds Gloria aan de slag is bij Ketnet doet ze ook nog heel wat andere dingen. Zo speelde ze in 2020 mee in de online webserie van Familie. In datzelfde jaar speelde ze ook mee in de Instagramserie Instagefikst en verscheen ze samen met haar acterende ouders, Koen Monserez en Machteld Timmermans, in de Ketnetreeks Ik u ook. Die reeks werd gefilmd in de bubbel van Gloria’s familie, waarbij dus ook haar stiefvader Danny Timmermans (bekend als Tom uit W817) te zien was.

Eerder dit jaar was Gloria Monserez voor het eerst te horen op Studio Brussel. Daar presenteert ze samen met Sander Vandenhende het avondprogramma Sander & beter. Gloria is daarnaast ook een van de ambassadeurs van de editie van De Warmste Week van 2021.

Meer
Lees meer...