Tom van ‘W817’ dropt een geheimpje over de baby van Ellen in de reeks

Danny Timmermans, die we vooral kennen als Tom van W817, was te gast bij Qmusic voor de Top 500 van de 00s. Hij sprak daar over zijn tijd bij W817 en had daarover nog een geheimpje bij.

Elke Vlaamse nineties kid heeft natuurlijk elke aflevering van W817 minstens drie keer gezien. Maar toch zijn er nog steeds geheimpjes uit de reeks die we nog niet kenden. Danny Timmermans, die jarenlang de rol van Tom speelde, heeft daar nu eentje van uit de doeken gedaan.

Bekende baby

Danny Timmermans vormt nu al jarenlang een koppel met Machteld Timmermans, die in W817 de rol van Ellen (ook zijn lief) speelde. Bij Qmusic benadrukt hij ook nog even dat ze écht toevallig allebei Timmermans heten.

Maar hij had nog een nieuwtje over de baby van Ellen. Die is tegenwoordig namelijk bekend. “Heel weinig mensen weten dat, maar in W817 was Ellen op een bepaald moment zwanger. Ergens op het einde van een seizoen toont Ellen de baby aan Tom. Die baby was Gloria.” En Gloria is sinds vorig jaar Ketnet-wrapper. Maar eigenlijk was ze dus al veel langer te zien op de zender.

W817 vs Spring

Eerder deze week kregen we bij de Top 500 van de 00s nog een Eurosong For Kids-battle tussen Jonas van X!nk en Bab Buelens voorgeschoteld. Vandaag is het de beurt aan gezichten van de twee populairste jeugdreeksen uit de nillies: W817 tegen Spring.

Voor W817 neemt Danny Timmermans (Tom) de microfoon op en de eer van Spring wordt verdedigd door Zohra (Maggie). Waarom de twee reeksen zo’n succes werden? “Ik denk door de herkenbaarheid”, zo klinkt het bij Danny. “Jongeren die het leuk samen hebben en allerlei thema’s aankaarten. En het is ook gewoon grappig.” Zohra vult aan: “Met Spring waren we geloof ik een van de eersten die met dansen en een zanggroepje bezig waren.” Zo kwam de reeks dus ook naast het scherm tot leven.

Tot nu wordt Zohra zelfs nog steeds herkend als Maggie van Spring. “Ik geef kinderanimaties en dj-lessen aan kinderen. Dan hebben we het erover. De heruitzendingen doen wel veel, want daardoor word ik wel herkend. En ook als ik eruit zie zoals nu, met de hoge staart van Maggie.”

Bekijk hier de Singstar-battle tussen Danny en Zohra:

Meer
Lees meer...