Wie is Wiam in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Vanavond is het tijd voor de tweede aflevering van De Slimste Mens ter Wereld en daarin zal nieuwkomer Wiam Dorianne Aussems en Niels Destadsbader uitdagen, nadat we gisteren afscheid moesten nemen van Cesar Casier. De kans bestaat dat de naam Wiam niet meteen een belletje doet rinkelen, maar dit is waar je haar van kan kennen.

Wiam (29) is content creator, actrice en comedienne. Ze heeft Marokkaanse roots, groeide op in Antwerpen, maar woont nu in Nederland. Je kan haar vooral kennen van sociale media waar ze een groot platform heeft.

Wiam

Wiam is dus vooral bekend van sociale media onder de naam WiamWiamWiam. Vooral op Instagram heeft ze een grote fanbasis met meer dan 11.000 volgers. Daar maakt ze voornamelijk video’s, die zijn soms grappig, soms serieus. Zo is Wiam een voorvechtster van LGBTQ+- en vrouwenrechten, thema’s die vaak terugkomen op haar Instagram.

Volgend jaar zal Wiam ook voor de eerste keer op de theaterplanken staan in haar eigen show. Daaraan is ze op dit moment druk aan het werken, maar voor De Slimste Mens ter Wereld maakte ze met veel plezier een gaatje vrij in haar agenda.

Tienerdroom

Wiam heeft er zelf alvast duidelijk zin in. Toen alle kandidaten aangekondigd werden, liet Wiam al enthousiast weten op Instagram hoe blij ze was. “Jawel, jawel, jawel! Ik mag het eindelijk vertellen: ik doe mee aan het komende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld!!!! Whatthefuck, ik heb het leven gewoon uitgespeeld- klaar!!! De 16-jarige seut die ik ooit was, ziet haar fucking droom uitkomen en mag gewoon meedoen aan LETTERLIJK haar lievelingsspel aller tijden. Mouhim help mij, want ik weet niks over wielrennen en wereldoorlogen.” Hopelijk heeft Erik dit dus gelezen en krijgt Wiam vanavond niet al te veel vragen over haar zwakke thema’s.

Ook nu ze bijna aan de beurt is, klinkt Wiam dolenthousiast. Zo schreef ze op Twitter dat haar tienerdroom vanavond in vervulling zal gaan. Toch heeft ze zich niet heel hard voorbereid op haar deelname. Een week voor haar eerste aflevering begon ze het bordspel te spelen. Maar daardoor zit alles misschien wel nog fris in haar geheugen.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag te zien om 21.35 uur.

Meer
Lees meer...