Wie is Dorianne Aussems uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

De Slimste Mens ter Wereld is terug en in de eerste aflevering nemen meteen drie straffe kandidaten het tegen elkaar op. Model Cesar Casier, zanger en acteur Niels Destadsbader en radiostem Dorianne Aussems bijten daarbij de spits af. Die laatste ken je misschien niet meteen van gezicht, maar haar stem heb je waarschijnlijk al wel gehoord.

Ook dit jaar nemen 34 kandidaten het tegen elkaar op voor de titel van De Slimste Mens ter Wereld. Iemand die daarvoor goeie kaarten in handen heeft, is radiopresentatrice Dorianne Aussems.

MNM

Dorianne Aussems startte haar radiocarrière bij Antwerpen FM en Qmusic, maar werd pas echt bekend bij het grote publiek toen ze in 2018 haar eigen radioprogramma kreeg op MNM. Daar presenteert ze sindsdien het populaire programma Generation M. Daarnaast heeft Dorianne ook haar eigen MNM-webreeks Aussemstops. Daarin gaat ze alleen op citytrip en deelt ze daarbij de leukste bezienswaardigheden en hipste adresjes.

In december van 2018 was Dorianne Aussems ook te horen als een van de stemmen op de Warmste Radio tijdens Music For Life. Toen werd voor één dag op alle publieke radiozenders in ons land de Warmste Radio uitgezonden, waarbij Otto-Jan Ham, Eva De Roo en Michèle Cuveliers van Studio Brussel werden bijgestaan door radiopresentatoren van de zenders MNM, Radio 1 en Radio 2. Die drie presentatoren van Studio Brussel namen overigens al eens deel aan De Slimste Mens ter Wereld en deden het allemaal voortreffelijk. Zo hield Michele Cuveliers het negen afleveringen vol, Eva De Roo tien en Otto-Jan Ham elf. Alle drie haalden ze ook de finale, maar wisten ze het niet te schoppen tot winnaar.

Maar radiopresentatoren doen het doorgaans goed op De Slimste Mens ter Wereld. Zo werd het programma, met Xavier Taveirne en Peter Van de Veire al twee keer gewonnen door een radiopresentator. Ook de winnaar van vorig jaar, Catherine Van Eylen, werkte een tijdlang voor de radio.

Van hier tot in Tokio

Sportfans kunnen Dorianne ook kennen van de televisie. Deze zomer was ze namelijk een van de sidekicks in het programma Van hier tot in Tokio, dat in de avond werd uitgezonden op Eén. In het programma trok Dorianne het land rond om samen met de grootste fans van de Belgische atleten de Olympische Spelen te beleven. Ze volgde daarbij de wedstrijden van de Belgen samen met hun familie en vrienden.

In 2018 liet Dorianne Aussems via Twitter weten dat ze op vrouwen valt. Ze deed dat naar aanleiding van de uitzending van het Eén-programma Taboe over holebi’s. Radiostem Karolien Debecker liet toen via Twitter weten dat ze vond dat er te weinig jonge lesbische rolmodellen zijn. Dorianne reageerde op die tweet waarbij ze aangaf dat ook zij vroeger tevergeefs zocht naar een jong voorbeeld. Daarom kwam ze zelf publiekelijk uit de kast in de hoop dat voorbeeld te kunnen zijn dat veel jongeren nog steeds zoeken.

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 18 oktober te zien op Play4 en online op GoPlay.be.

Meer
Lees meer...