VRT stelt programma’s voor het najaar voor

Met de komst van het nieuwe schooljaar gaat traditioneel ook het nieuwe televisieseizoen van start. Dat betekent dat heel wat favorieten terugkeren, maar ook dat we nieuwe programma’s mogen verwachten. De openbare omroep VRT stelt zo de programma’s voor die we dit najaar mogen verwachten op Eén en online op VRT NU.

Het nieuwe televisieseizoen wordt vanaf 30 augustus afgetrapt. Daarbij zet de VRT meer dan ooit in op online content via VRT NU. Daar zijn alle programma’s te vinden die ook op televisie verschijnen en daarnaast ook extra content.

Eén

Keren terug

 • Spoed 24/7 (vanaf maandag 30 augustus): Spoed 24/7 is al terug voor een zesde seizoen waarin we opnieuw spoedartsen zullen volgen.
 • Durf te vragen (vanaf dinsdag 31 augustus): In Durf te vragen trekt Siska Schoeters opnieuw haar stoute schoenen aan om de vragen te stellen die wij niet durven stellen. In dit seizoen komen onder andere adoptiekinderen, doven en pornoacteurs aan bod.
 • Loslopend wild (vanaf dinsdag 31 augustus): De populaire komische reeks Loslopend wild keert dit najaar ook terug. Daarin krijgen we de gekende gezichten opnieuw te zien, maar ook enkele nieuwkomers, waaronder Joke Emmers, Jennifer Heylen en Erhan Demirci.
 • Is er een dokter in de zaal? (vanaf donderdag 2 september): Philippe Geubels keert in september terug met het derde seizoen van de panelshow Is er een dokter in de zaal?. Daarin zal hij opnieuw samen met zijn bekende gasten verschillende medische vraagstukken oplossen.
 • De Columbus (vanaf zondag 5 september): Dit seizoen trekt Wim Lybaert met zijn bus langs bushaltes verspreid over verschillende landen. Aan die haltes pikt hij telkens iemand op waarmee hij de komende vier dagen zal doorbrengen. Maar hij weet op voorhand niet wie dat zal zijn. Dit jaar reist hij zo langs Italië, Zweden en Frankrijk, maar houdt hij ook halt in eigen land.
 • Thuis, Iedereen Beroemd, Dagelijkse Kost en Blokken: Al deze klassiekers keren uiteraard ook terug vanaf maandag 30 augustus.
Joke Emmers Loslopend Wild
Joke Emmers in ‘Loslopend wild’ – VRT

Later dit najaar

 • Taboe: Later dit najaar zal Philippe Geubels in Taboe opnieuw bewijzen dat je ook met taboe-onderwerpen moet kunnen lachen. Het eerste seizoen van het programma, dat verscheen in 2018, viel enorm in de smaak en dat succes hoopt Eén opnieuw te evenaren. Deze keer gaat Geubels op reis met mensen met een onvervulde kinderwens, (ex-)verslaafden en mensen met autisme en ontwikkelingsstoornissen
 • Undercover: Dit najaar mogen we ook het derde seizoen van Undercover verwachten. Daarin is Tom Waes nog steeds te zien als Bob Lemmens. In het derde seizoen zal hij moeten samenwerken met zijn gezworen vijand Ferry Bouman (Frank Lammers). Zal het hen lukken om samen te werken? Of steken ze toch een mes in elkaars rug.
 • Andermans zaken: In Andermans zaken zal Kamal Kharmach opnieuw op de baan trekken om acht bedrijven – gaande van eenmanszaken tot kleine en grotere familiebedrijven – uit de nood te helpen.
 • Château Planckaert: Ook Château Planckaert keert terug voor een nieuw seizoen. Daarin zullen we opnieuw de familie Planckaert volgen terwijl ze proberen om het kasteel te renoveren en om te bouwen tot een familiewoonst.
 • Het huis: Ook Het huis keert dit jaar terug. Daarin ontvangt Eric Goens deze keer onder andere Marco Borsato, Eddy Planckaert en Ingeborg Sergeant.
 • Factcheckers: Factcheckers is al toe aan z’n derde seizoen en het concept blijft ongewijzigd. Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken gaan opnieuw op zoek naar de (on)waarheden in nieuwsberichten en weetjes.
 • Vlaanderen vakantieland: Dit najaar reizen Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki opnieuw langs de mooiste vakantiebestemmingen in eigen land.
 • 1 jaar gratis: Ook de populaire quiz 1 jaar gratis keert dit jaar terug. Daarbij is Thomas Vanderveken al voor de derde keer op rij presentator van dienst.
 • Cheyenne & Lola: Cheyenne & Lola is een Frans-Vlaamse coproductie met Veerle Baetens (Cheyenne) en Charlotte Le Bon (Lola) in de hoofdrollen. Cheyenne is zes maanden vrij uit de gevangenis en droomt ervan om naar het Amazonewoud te vluchten. Ook Lola zoekt naar een beter bestaan. Dat deed ze door naar Noord-Frankrijk te reizen om in te trekken bij haar minnaar. Maar door een ongelukkige gebeurtenis worden de twee tegenpolen onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Taboe
Philippe Geubels in ‘Taboe’ – VRT

Nieuw

 • Onverwacht (vanaf maandag 30 augustus): In Onverwacht volgen we Iluna en haar moeder Stephanie Planckaert. Zij gaan om ontdekkingstocht in de wereld van seks en zwangerschap bij leeftijdsgenoten van de 16-jarige Iluna. Deze reeks krijgt een webreeks Meer onverwacht op VRT NU, waarin Iluna samen met seksuologe Lotte Vanwezemael dieper ingaat op thema’s als verliefdheid, seksuele geaardheid en sexting.
 • Let’s talk about sex (vanaf woensdag 1 september): Na Birth day, Wedding day en Last days trekt fotografe Lieve Blancquaert opnieuw de wereld rond. Deze keer op zoek naar hoe verschillende culturen omgaan met liefde, relaties, gender en seks.
 • De tijd van ons leven (vanaf donderdag 2 september): In De tijd van ons leven gaan Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham de strijd tegen tijdrijders, maar ook tegen zichzelf aan. Ze trainen zes maanden lang om deel te kunnen nemen aan het WK tijdrijden. Daarbij worden ze gesteund door de internationaal gerenommeerde experten van de KU Leuven.
 • Onder vuur (vanaf zondag 12 september): In de gloednieuwe fictiereeks Onder vuur volgen we een groep brandweermannen en –vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. De reeks kan daarbij rekenen op een Vlaamse sterrencast met namen als Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck en Dirk Van Dijck.
De tijd van ons leven
Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham in ‘De tijd van ons leven’ – VRT

Later dit najaar

 • Reizen Waes: Nederland: Nadat Tom Waes het vorig jaar in eigen land zocht met Reizen Waes: Vlaanderen, trekt hij dit jaar naar onze noorderburen. Hij zal er opnieuw op zoek gaan naar mooie plekken, intrigerende figuren en straffe verhalen. 
 • Het hoogste bod: In het nieuwe programma Het hoogste bod zullen we meekijken achter de schermen van de fascinerende wereld van veilingen. We volgen zo enkele veilingmeesters van Vlaamse veilinghuizen.
 • De witte mars (werktitel): In de docureeks De witte mars zullen we dieper ingaan op de zaak Dutroux. Het gaat om een vierdelige reeks waarbij gebruikgemaakt wordt van het beeldarchief van de VRT en de RTBF. In de reeks zal de aandacht met opzet niet gaan naar de daders, maar wel naar hoe de families van de vele slachtoffers, de media, de justitie, de politiek en de Belgische bevolking met deze schokkende gebeurtenissen omgaan. 
 • Voor altijd kampioen!: Er zijn weinig programma’s die zo legendarisch zijn als FC De Kampioenen. In de vierdelige reeks Voor altijd kampioen! wordt het verhaal achter het programma uit de doeken gedaan. Van de opstart en audities tot het opnemen van de kerstspecial waarin de acteurs afscheid namen van de acteur Johny Voners, maar ook van het personage Xavier Waterslaeghers. 
 • Saar in het bos: Saartje Vandendriessche zal dit najaar proberen om drie weken lang in het bos te overleven. Daarbij krijgt ze de hulp van Mike, een ervaren bushcrafter. Saartje zal onder andere leren welke planten ze kan eten, hoe ze zichzelf warm kan houden tijdens koude nachten en hoe ze zelf vuur kan maken.
 • Draagmoeders: Ook nieuw is de docureeks Draagmoeders. Voor dat programma volgde Annemie Struyf drie jaar lang draagmoeders en wensouders. Van de zwangerschap tot de bevalling, van het kraambed tot het fragiele moment waarop de baby wordt overgedragen, van de babyborrel tot het verjaardagsfeestje.
 • De noodcentrale Amerika: Na De noodcentrale, waarin we de noodcentrale in eigen land volgden, gaan we nu een kijkje nemen in de Verenigde Staten.
 • First dates teens: First dates teens is, zoals je al wel kan raden, de tienerversie van First dates. Daarin volgen we tieners van 16 tot 18 jaar oud op hun eerste date.
Voor Altijd Kampioen
Voor altijd Kampioen! – VRT

VRT NU

Dit najaar zet VRT extra in op online content via VRT NU. Daar zal je de volgende drie titels exclusief kunnen vinden.

Meer onverwacht

Meer onverwacht is het verlengde van Onverwacht dat vanaf maandag 30 augustus te bekijken is op Eén. In Meer onverwacht zal Iluna samen met MNM-dj en seskuologe Lotte Vanwezemael dieper ingaan op thema’s rond seksualiteit bij jongeren. Daarbij gaan ze de dialoog aan met andere jongeren.

Elke week zal er op maandag, samen met de uitzending van Onverwacht, een nieuwe aflevering verschijnen van Meer onverwacht.

Match

Match is een nieuwe comedyreeks met Rob Van Impe, die je waarschijnlijk beter kent onder de naam Average Rob in de hoofdrol. In de reeks volgen we Stan Hermans (Average Rob), een twintiger met twintigerproblemen. Nadat zijn relatie stukloopt gaat hij opnieuw op zoek naar de liefde, maar da’s makkelijker gezegd dan gedaan.

De komische noot in het programma komt vooral van twee sportverslaggevers die het leven van Stan becommentariëren. Daarbij discussiëren ze zijn tactiek, maar leveren ze ook commentaar op zijn successen en mislukkingen. Naast Average Rob zijn de hoofdrollen weggelegd voor Nico Sturm en Clara Cleymans.

I aime who I am

I aime who I am sluit aan bij het thema van De warmste week dit jaar: kunnen zijn wie je bent. Het jonge filmmakersduo Art Millimeter brengt acht mensen aan bod. Zij zullen het hebben over schoonheidsidealen en de impact ervan op hun gezondheid en zelfbeeld.

De acht passen, elk op hun eigen manier, niet binnen de binnen de clichés van het schoonheidsideaal dat de maatschappij opdringt. Zo krijgen we iemand te zien met een maatje meer, albinisme, vitiligo, een wijnvlek … Deze uiterlijke kenmerken zorgden ervoor dat ze zich als kind anders voelden, maar na een moeilijke zoektocht leerden ze om zichzelf te aanvaarden en dat het oké is om te zijn wie je bent. Een boodschap die ze nu ook willen overdragen op de kijker.

J'aime who i am
‘I aime who I am’ – VRT
Meer
Lees meer...