‘Taboe’ van Philippe Geubels genomineerd voor Emmy Award

Taboe, het taboedoorbrekend programma van Philippe Geubels, is genomineerd voor een prestigieuze Emmy Award. De reeks waarin Philippe Geubels probeert te lachen met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen en daarbij vooral hen laat meelachen, is genomineerd in de categorie Beste non-scripted entertainment.

De International Emmy Awards zijn de belangrijkste internationale televisieprijzen. En opnieuw is er een Vlaamse reeks genomineerd voor zo’n award. De eer is dit jaar weggelegd voor Taboe. In het programma probeert Philippe Geubels taboes bespreekbaar te maken en ze met behulp van comedy te doorbreken. Taboe is een programma van het productiehuis Panenka en werd uitgezonden op één.

Taboe

Taboe Philippe Geubels
VRT Sofie Gheysens

Mensen met een fysieke beperking, holebi’s, mensen met een andere huidskleur, … het zijn allemaal dingen waar we eigenlijk niet mee zouden mogen lachen. Maar dat betekent niet dat het mensen zonder humor zijn. Dat probeerde Philippe Geubels met het programma Taboe duidelijk te maken.

Hij trok met een groep mensen die in hun dagelijkse leven geconfronteerd worden met een taboe op vakantie. Daar liet hij ze hun verhaal doen en gaf hij ze de ruimte om te vertellen over de moeilijkheden die hun beperking, geaardheid of afkomst met zich meebrengt. Op het einde van de rit nodigde Philippe alle deelnemers uit voor een comedyshow waar hij lacht met deze controversiële onderwerpen.

Er komt ook een tweede seizoen van Taboe. Voor dat seizoen zoekt Philippe Geubels onder andere mensen met een afwijkende seksueel gedrag, mensen die ongewild kinderloos zijn en mensen die geworsteld hebben met een verslaving. Het is nog niet duidelijk wanneer het tweede seizoen van Taboe uitgezonden zal worden.

International Emmy Awards

In totaal zijn er 44 genomineerden voor de International Emmy Awards, afkomstig uit 21 verschillende landen. Eentje daarvan is dus België met Taboe.

Of Taboe met de prijs naar huis gaat, valt nog af te wachten. De International Emmy Awards worden namelijk pas uitgereikt op 25 november 2019 in New York. Taboe neemt het in de categorie non-scripted entertainment op tegen de Argentijnse versie van The Voice, het Indische The Remix en The Real Full Monty: Ladies Night uit Groot-Brittannië.

Ons land won al drie keer een International Emmy voor non-scripted entertainment. In 2017 won het één-programma Sorry Voor Alles de award. En vorig jaar was de eer weggelegd voor Hoe zal ik het zeggen?. Maar ook in andere categorieën vallen Vlaamse reeksen in de smaak. Zo won Benidorm Bastards in 2011 de International Emmy voor Beste comedy en ging Wat Als? in 2014 met diezelfde prijs naar huis.

Meer
Lees meer...