Left Right
scrollTop top

‘Sorry voor Alles’ wint Emmy Award, ‘Callboys’ valt naast de prijzen


‘Sorry voor Alles’ wint Emmy Award, ‘Callboys’ valt naast de prijzen

Het één-programma ‘Sorry voor Alles’ heeft vannacht de prestigieuze International Emmy Award in de wacht kunnen slepen. De Emmy’s zijn de belangrijkste prijzen voor tv-programma’s die oorspronkelijk gemaakt en uitgezonden worden buiten de Verenigde Staten. Het VIER-programma ‘Callboys’ was genomineerd voor een beeldje, maar kon hun nominatie niet verzilveren.

De bedenker is nog piepjong, de presentator een ervaren rot in het vak. Maar samen mochten Kamiel De Bruyne en Adriaan Van den Hoof vannacht de prestigieuze Emmy-award in ontvangst nemen voor hun programma ‘Sorry voor Alles’. Het programma werd genomineerd in de categorie Best Non-Scripted Entertainment.

Geen hit in Nederland

In het programma werden onbekende Vlamingen een maand lang gevolgd met verborgen camera’s en kwamen ze terecht in soms absurde situaties. In Vlaanderen werd het programma een enorme kijkcijferhit, terwijl onze noorderburen het programma absoluut niet kunnen smaken.

Het is overduidelijk dat de makers van het programma hun geluk niet opkunnen. In zijn dankwoord zei Kamiel De Bruyne “Sorry mama dat ik geen ingenieur ben geworden. Ik hoop dat dit beeldje veel goedmaakt.”.

Callboys

Het VIER-programma Callboys was ook genomineerd voor een gouden beeldje in de categorie Best Comedy. Zij moesten helaas de duimen leggen voor het Britse Alan Partridge’s Scissored Isle.

Niet eerste Belgen

Het is overigens niet de eerste keer dat Belgen in de prijzen vallen op de Emmy’s. In 2011 won Benidorm Bastards en in 2014 kreeg het tweede seizoen van Wat Als? een gouden beeldje. Beide programma’s waren genomineerd in de categorie Comedy en zijn gemaakt door productiehuis Shelter.

De makers van ‘Sorry voor Alles’ kunnen met hun geluk geen blijf

De Callboys waren ook op de Emmy’s, maar konden helaas hun nominatie niet verzilveren

Bekijk hier de overwinningsspeech


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899