Coronacrisis: Tom Waes werkt aan ‘Reizen Waes: Vlaanderen’

Het ziet ernaar uit dat we door de coronacrisis deze zomer niet veel zullen kunnen reizen. Maar aangezien stilzitten niet in het woordenboek van Tom Waes staat, draait hij deze zomer een avontuurlijk reisprogramma in Vlaanderen. Reizen Waes: Vlaanderen is geboren!

VRT

Verre reizen zullen deze zomer wellicht niet mogelijk zijn, wat roet in het eten gooit van Tom Waes en zijn plannen voor een nieuw seizoen van Reizen Waes. De 51-jarige superheld gooit het daarom over een andere boeg en zal een programma opnemen in eigen land. In Vandaag met Danira Boukhriss presenteert Waes het concept Reizen Waes: Vlaanderen.

“Ik was dit voorjaar gestart met de opnames voor een nieuw seizoen Reizen Waes“, zei de televisiepersoonlijkheid in de talkshow. “We hadden al vliegtickets geboekt voor enkele reizen en contact met verschillende fixers. In februari 2020 ben ik nog drie weken door Japan getrokken, maar kort daarna werd al het internationale vliegverkeer gestopt. We zagen in dat er ook de komende maanden niet snel nog ver gereisd zal worden.”

Het ongewone in Vlaanderen

VRT

Waes besloot daarom om het ongewone in Vlaanderen te ontdekken: “Eigenlijk wil ik dit al jaren doen: een Reizen Waes-reeks maken dicht bij huis. Ik vraag me al lang af wat ik zou ontdekken als ik in Vlaanderen op dezelfde manier op avontuur zou gaan als op andere plaatsen. En omdat ik nieuwsgierig ben naar wat hier leeft qua vreemde tradities, rare culinaire gewoontes, straffe figuren, enzovoort, ben ik op zoek naar tips.”

Kijkers kunnen via www.een.be/reizen-waes ideeën aanleveren. Items voor het programma kunnen speciale plaatsen met een bijzondere geschiedenis zijn of avonturen die je in Vlaanderen kan beleven. Ook een straf verhaal, een vreemde traditie, een raar gerecht, een onbekende sport of hobby of een spraakmakende figuur zijn welkom als suggesties.

Reizen Waes: Japan

Reizen Waes: Vlaanderen wordt dit najaar uitgezonden op Eén. Vanaf 24 mei is Reizen Waes: Japan op de openbare omroep te zien.

Die driedelige minireeks werd gedraaid naar aanleiding van de Olympische Spelen die verplaatst zijn naar 2021. Op zijn tocht trekt Waes door de Japanse grootsteden en het Japanse platteland. Hij legt maar liefst 2.500 kilometer af, van Nagasaki in het zuiden naar het noorden van het land.

Nog meer content

Daarnaast zendt Eén vanaf 17 mei Reizen Waes blijft thuis uit. Daarin bestudeert Waes de impact van de coronacrisis in de landen die hij de afgelopen jaren heeft bezocht. Hij contacteert onder andere Wendy, de Chinese gids met wie hij de stad Wuhan bezocht. Zij liep zelf het coronavirus op en vertelt hoe ze met de ziekte omging. Ook praat Waes met Francisco uit Spitsbergen, het noordpoolgebied dat nog niet getroffen is door het virus.

Alsof dat allemaal niet goed genoeg is, zal Waes Ketnetters met allerlei straffe opdrachten helpen in De blacklist@home.

Meer
Lees meer...