Voorloper van de Olympische Spelen: ‘Reizen Waes’ trekt naar Japan

De Olympische Spelen vinden dit jaar plaats in Tokio, hoofdstad van Japan. Om al wat in de Japanse sfeer te komen zakt Tom Waes ook af naar het Oosterse land. Zo zet hij het vijfde seizoen in van Reizen Waes.

Het nieuwe seizoen van Reizen Waes opent met een speciaal drieluik. Drie zondagen na elkaar is Tom Waes te zien in Japan, de rest van het seizoen is pas voor het najaar. Hij vertrekt van Nagasaki, in het zuiden van Japan en reist helemaal door tot het hoge noorden. Onderweg bezoekt hij drukke steden, maar ook het verlaten platteland geeft hij aandacht.

Waarom Japan?

Het land zal tijdens de Olympische Spelen overspoeld worden door atleten en toeristen. Er worden maar liefst 40 miljoen toeristen verwacht. Om de drukte toch nog wat voor te zijn, vertrekt Tom Waes nu al.

Tom Waes zegt in een persbericht dat hij al jaren gefascineerd is door Japan: “Het land staat bekend om zijn unieke, eigen cultuur en in die eeuwenoude tradities wil ik me helemaal onderdompelen. Met de Olympische Spelen én een enorme toevloed aan toeristen in aantocht zou het wel eens de laatste kans kunnen zijn om Japan in al zijn authentieke facetten te leren kennen.  Die kans wil ik niet laten schieten!”

Meer
Lees meer...